hej. no my właśnie w trakcie kupowania pieluchowej wyprawki
na razie zaopatrzyłam się w 4 formowanki Litlle Lamb rozm. 1, mam do nich dwa otulacze tej samej firmy i 2 otulacze Canpola, takie na rzep. poza tym zdecydowaliśmy się na kieszonki. Kupiłam jedną Naughty Baby na Allegro, żeby zobaczyć jak to wogóle działa, jak szybko schnie itd. Mam nadzieję, że będzie pasować od samego początku bo niestety te 4 formowanki mikrofibrowe raczej nie wystarczą. poza tym chcemy dokupić jeszcze 14 kieszonek. 6 Nauhgty Baby i 8 Beileishen (jakieś nowe kieszonki do wyboru na rzepy lub napy, ale mają b. dobre opinie). I jedne i drugie mają po 2 wkładki, ale zauważyłam, że w porównaniu do kieszonki i tak wolniej schną, więc w razie czego dokupimy jakieś 20 tetrówek do używania jako awaryjny wkład.
W czym pierzecie pieluchy ? Podobno Jelp jest ok. poza tym chcę dokupić proszek odkażający z pieluszkowej strony i olejek herbaciany. no i na potem od razu zamówimy papierki w rolce.
na całość wydam ok. 600 zł z przesyłkami. jak na początek dość poważna inwestycja, ale w porównaniu do jednorazówek policzyłam, że interes zwraca się tak po 3 miesiącach nie licząc całej kupy śmieci...dosłownie kupy
no i szcześliwych jajek mojego synka
niektóre kieszonkowe mamy pisały, że na początek Naughty Baby mogą być ciut za duże na noworodka, ale nasz bąbel raczej do małych dzieciaczków nie będzie należeć
W razie czego no cóż...dopóki dupka nie urośnie będą jakieś jednorazówki.
generalnie zakładam, że jednorazówki będą w użyciu np. na wyjazdy, wyjście do lekarza itd. ale to sporadycznie. no i w razie gdyby suchej pieluchy zabrakło. ale już wykombinowaliśmy system. będziemy robić wieczorne pranie po całym dniu, na noc pieluchy na suszarkę w łazience i do rana powinny być suche.
no wiec tak podsumowując, nasze zaopatrzenie to:
15 kieszonek
4 formowanki mikrofibrowe
2 otulacze PULowe
2 otulacze Canpol
20 tetrówek