reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

Maryla mobilizuj się, a my cie będzie dopingować;) ja chłopców pieluchowałam tetra jak jeszcze cudów nie było, tylko ceratką się wiązało. co do wielkości - może za duże zakładasz, za dużo luzu zostawiasz, nie zawsze robią dużą pupę. co do wygody - ja już dawno nie uważam, żeby pampki były wygodniejsze, poza koniecznością wyprania, nie widzę różnicy;) ja też mam otulacze z flipa, bardzo lubię. natomiast moje ulubione otulacze są od Eko_mamy, szyje na zamówienie, 42 zł, bardzo ładne ma materiały, ślicznie starannie szyje, uważam, że są najlepsze. co do body - akurat przy córce mało używam, ale jakbyś była zainteresowana, to na stronie krainapieluszek widziałam takie przedłużacze uniwersalne do body, taki jakby pasek prostokątny z napami dopinany w kroku celem przedłużenia body

reklama
węgielek no ja akurat body mam sporo i mi sie sprawdzają chyba faktycznie będe musiał pomyślec nad tą przedłużką - wiem o czym mówisz ;-) i ostatnio założyłam flipa i nie przemukł ;-) na razie pielu****e raz tak raz tak zwłaszcza na wyjścia zakładam pampki ale po mału po mału i mam nadzieje że przejde całkiem na eko bo kurcze tych pampków to tyle idzie że szok no i co za tym kasa na nie ;-( i dzięki za wsparcie ;-)

no to sie pochwale dwa dni pielu****ę już albo dopiero ;-) na wielo i jest super i jednak wole otulacze i tetre bądź inne wkładki niż kieszonki - ale nimi też nie pogardze ;-) hahahaha tylko na noc zakładam jeszcze pampka ale to kwestia czasu ;-) po prostu mama zakupiła mi 300 szt pampków wczesniej to niechcem też żeby sie zmarnowały ale powiem wam że pampki mi śmierdzą a wielo nie myśle że jak skończą mi sie te pampki co mam zakupione to zostane tylko przy wielo ;-) huraaaaaaaaaaaa a już w siebie wątpiłam ;-(

No i super! Ja też jakoś teraz zdecydowanie wiecej używam otulaczy niż kieszonek, ale chyba dlatego, że tak dziecko ma cieniej na pupie, kieszonki też lubię, bo ładne mam akurat, ale rzadziej używam

Węgielek ja to samo kieszonki mam w piękne wzorki ale raz ż pupa większa a dwa że są tylko na chwile i zaraz znikają całe do prania ;-) ale też zakladam choć pierwszeństwo mają otulacze ;-)

Zastanawiam się właśnie nad pieluszkami wielokrotnego użytku, ale chciałabym pampersów w ogóle nie używać.
Dlatego zastanawiamy się nad zakupem pieluszek rozmiarowych, jakie polecacie?
Kupilibyśmy z 20 szt tych rosnących z dzieckiem, ale obawiamy się, że na początku nie będziemy w stanie z nich korzystać.

Co jest najlepsze? Czy otulacze się sprawdzają na początku? Ile kupić pieluch tetrowych?

Sassenko na początek wystarczy jak kupisz 10 otulaczy, najlepiej one size, ja tu polecałam otulacze szyte przez eko_mamę, znajdź sobie jej stronę, cena przystępna a są rewelacyjnie uszyte i mają piękne wzory. te 10 to myślę, że już tak z nadmiarem będzie. Do tego kup tetry ze 60 sztuk, żeby Ci nie brakowało, i żebyś nie musiała prać co chwilę. Polecam tetrę LUX z allegro, która jest bardzo tania, a przy tym duuuuuuużo lepsza niż w sklepach, nie pamiętam jaki użytkownik, ale na pewno znajdziesz. Przy takiej ilości nie potrzebujesz więcej pieluch. Potem jak Ci się spodoba, dokupisz pomału formowankę, żeby zobaczyć jak działa, czy AIO albo kieszonkę. DO tetry kup wkładki z cieniutkiego polarku, tzw. sucha pielucha

Zastanawiam się właśnie nad pieluszkami wielokrotnego użytku, ale chciałabym pampersów w ogóle nie używać.
Dlatego zastanawiamy się nad zakupem pieluszek rozmiarowych, jakie polecacie?
Kupilibyśmy z 20 szt tych rosnących z dzieckiem, ale obawiamy się, że na początku nie będziemy w stanie z nich korzystać.

Co jest najlepsze? Czy otulacze się sprawdzają na początku? Ile kupić pieluch tetrowych?
ja kożystam tylko z on size ;-) miałam kilka chyba z 3 pieluchy w małym rozmiarze ale użyłam ich tylko prae razy ;-( on size dlamnie the best ;-) i podpisuje sie pod tym co napisała węgielek ;-)

Hej, dziewczyny, juz niedlugo będę mama grudniową 2011. Mam pytanie do Mam, ktore używają pieluch tetrowych/flanelowych, Jak jest w poszczególnych miesiącach z siusianiem ? Czy pieluszki przemakają i czy za kazdym razem wraz z pieluszką zmienia sie tez spioszki/body itp. Nie chcę używać wkładek, ceratek, otulaczy itp. Jestem w trakcie zakupów. Zastanawiam sie ile potrzebuje śpioszków, ile body i ile pół-śpiochów rozmiary 56 i 62. Na pewno więcej niż mamy, które używają pampersów i wiecej niż mamy które rodziły w okresie letnim (pranie schnie szybciej) ale nie wiem ile to jest to "więcej".
Pozdrawiamy !

reklama
Nie bedę oryginalna. Przegladnęłam wątek a dalej nic nei wiem. Nie wiem jaka jest różnica miedzy Allin one, formowanymi, kieszonkami. Nie kumam ...Chciałabym spróbować póki jeszcze mi się opłaca . Już drugą godzine rpzegladam allegro i nei wiem co z czym połączyć. Czy chciałoby sięktórejś z Was tak prosto wymeinić mi zestaw? chciałabym jak najtańczym kosztem (na tyle na ile to mozłiwe rzecz jasna żeby miało to sens). Czy jak kupiezwykłę tetry to i tak muszę kupować wkłądki? Czy zamiast tetry można tylko wkładki? Wydaje mi sie że pupa z poskłądana tetra i jeszcze otualczem wygląda ogromnie ...czy ubieracie dzieciaki tak samo czy jednak większe rozmiary spodni np. Bardzo proszę o wyrozumiałosć i pomoc!!!

Do góry