reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

reklama
FutureMummy - wiem ile to prania, bo używamy wielorazówek. Dwa prania w tygodniu więcej. I nieistotne czy się meszka na wsi, czy nie, ważne jak duże ma się szambo i ile się płąci za jego opróżnianie.

Iza - ja też mieszkam na wsi i powiem ci, ze nie jest tego prania tak duzo. nawet nie ma pralki dziennie. bo ciuszki nie przemakaja, przescieradeło też nie, a samymi pieluszkami i ciuszkami z jednego dnia pralkinie zapchasz.

wogole smieszy mnie to, jak ludzie mowia, o jejku, chce Ci się prac?
a czy to ja piorę? ja tylko wrzuca, do pralki!

Jestem bardzo zadowolona, choc przez pierwsze 2 miesiace jechaliśy na pampkach, bo Helenka była za mała to wielorazówek, w tej chwili nie użyłam ani jednego pampresa od 3 dni :)
super że sie u Was sprawdzają mój mały jeszcze nie raczył wyjśc na świat ale licze na to że w tygodniu sie rozpakuje ;-) i pierwszy tydzień daje sobie na dojście do siebie a potem wielorazówki ;-) taki mam plan ;-)

witam:)

ja też pieluszkuję w wielo, już trzecie z kolei;) przy starszakach używałam tylko tetry, nie było jeszcze w Polsce takich fajnych wynalazków jak teraz, a teraz korzystam ze wszystkich kieszonek, otulaczy i innych dostępnych fajnych rozwiązań. chętnie podzielę się opinią, doświadczeniem. dodam, że moja pociecha poznała pampki tylko w szpitalu, potem nie miała ich na sobie więcej:)

witam :)
juz chyba od tygodnia slęczę przed kompem i szukam wszystkiego o pieluchach. najlepsze to ze im wiecej szukam tym mniej wiem :) mam jeszcze troche czasu bo dzidziuś jest zapowiadany dopiero na listopad.
chyba jednak na poczatek pójde w "klasyke" czyli tetra i otulacze, potem chyba kieszonki te bambusowe i te polarowe. tak po 3 sztuki na próbe.
co myślicie?

mam jeszcze pytanie , czy któraś z was miałą otulacze wełniane?? sprawdzają sie ?? i w czym je prac, bo skoro to wełna z lanolina to chyba nie podejdzie zwykły proszek.
jestem zupełnie zielona w temacie :)

Paula na początek faktycznie najlepsze otulacze i tetra, tylko jeżeli chcesz wyłącznie w wielo pieluchować, to potrzebujesz sporo tetry i kilka otulaczy, żeby nie brakło. bo jednak noworodki dużo sikają i też często robią kupki, więc o zabrudzenie otulacza nie trudno. z otulaczem wełnianym nie pomogę, bo używam tylko z PULa

reklama
dziękować :) i tak chyba zrobię. jak moja teściowa usłyszała o tetrze to zrobiła oczy i sie mnie pyta czy bede prac tyle tetry, ja na to , że owszem wezme balie , zakasam halke i z tymi piluchami nad strumien pojde i tam je bede na tarce prac ;) ale to jest to , ludzie mało co wiedza o nowinkach, ze nie trzeba gotowac , prasowac i wogole.
mam jeszcze pytanie odnosnie właśnie tetry, używacie takiej eko takiej kremowej nie bielonej czy normalnej takiej białej ? i czy rzeczywiście jest jakaś różnica??
pozdrawiam

Do góry