reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pieluchy wielorazowe

witajcie :)
nie jestem mamą, ale młodą babcią,
starsza córka wychowuje już drugie dziecko w pampersach i nie zamierza tego zmieniać,
ale młodsza spodziewa się maleństwa w styczniu i jej mąż chce pieluszek tetrowych!!!:szok:
przeczytałam cały wątek i jestem jak najbardziej za używaniem wielorazowych, sama wychowałam trójkę dzieciaków korzystając tylko z takich,
zachęcona radami eco mamy, zamierzam sama spróbować uszyć korzystając z jej tutoriali,
dziękuję za wszystkie bardzo cenne rady,
życzę wszystkim świeżo upieczonym mamusiom i tatusiom wielu szczęśliwych chwil ze swoimi pociechami,
będę tutaj wracać, a już na pewno napiszę co wybrała moja córcia i jak się sprawdzają pieluszki wielorazowe
cieplutko pozdrawiam:-)
elka_

reklama
Elka gratuluję fajnego zięcia:))) no i córki też, i Tobie zdolności. też myślałam o szyciu, w końcu poprzestałam na kupnych u szyjących mam i sobie chwalę, powodzenia i podziel się potem oczywiście jak Ci poszło

Wpadam po poradę. Moja Maja jak na razie jest na jednorazówkach. Z racji wieku ;-) za jakis czas będziemy się odzwyczajac od pieluch. I tu mam pytanie. Czy jest sens przerzucania się na wielorazówki czy juz lepiej dociągnąć na jedno i uczyć na nocnik? Nie mówię już teraz,ale widzę,że czasem pokaże że ma kupkę czy cos w ten deseń;-)

Ja przerzuciłam się na wielo jakoś jak mała miała rok. Myślałam też ostarszaku bo nadal do spania musi mieć pieluchę.
Wszystko zależy od tego czy Twoja córcia chce juz siadać na nocnik bo i z tym bywa różnie. Czasem trzeba czekać aż do 2roku żeby niechęć do noncika minęła.
Ja kupiłam uzywane wiec kosztowało mnie to duuuużo mniej:tak: Nie załuję zmiany i pielu****emy sie tylko wielo na noc, na wyjscia, wszędzie:tak: teraz pampy mi śmeirdzą okrutnie:baffled:

Witam dziewczynki .
Czytam ,czytam ,wiele wiem ,ale nic nie wiem .
Cześć KERNA :-D:-D:-D:-D
Miło i tu Cię widzieć ...:-D:-D:-D
W maju rodzę swoje 3 i raczej ostatnie dziecko.
Chcę pieluchować wielorazowo .
Z racji tego ,że moje dzieci zwyczajowo rodzą się duże ,od razu planuję przejść na kieszonki.
Widzę ,że w zasadzie wszystkie mamy są d,które tu piszą są zadowolone z woelorazowych pieluszek .
Chciałabym się dowiedzieć w związku z tym ,czy dam radę Waszym zdaniem od razu korzystać z kieszonek czy raczej niezbędna jest tetra i otulacze lub pieluszki formowane ?
Dzięki za odpowiedź .

O AS witamy ;-)

Ja dopiero startuję,więc nie pomogę. ;-)

Też kupiłam używane:tak: Teraz "dopinam" wyprawkę u Izy i zaczynamy:-D Nie wiem tylko czy dam radę z 7 pieluchami
O witaj .
Ale tu znajomych :-D:-D:-D
Ja na początek kupiłam 15 ALVA i 5 MINKEE .
Razem mam 20 pieluch i 25 wkładek ,bo MINKEE mają po 2 sztuki.
Mam nadzieję ,że to wystarczy . ;-):-):-):-)

reklama
Do góry