reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pieluchy wielorazowe

reklama
Hej Dziewczyny, ja tez zamierzam uzywac otulaczy ale jako wklad zwykla tetre i tak sie zastanawiam, czy mam ta tetre w jakis specjalny sposob skladac? Ktoras moze wie. Jak to jest z tym prasowaniem, ja slyszalam, ze jak sie nie prasuje, to sie obtarcia robia, bo wtedy tetra jest bardziej szorstka (?)

Co do prasowania to tetra wyprasowana ma podobno mniejszą chłonność, ale jest bardziej miękka i przyjemniejsza w dotyku niż nieprasowana. Co do składania może coś wyszperam, gdzieś mi się to rzuciło w oczy, a na razie link do bloga mamy która szyje pieluszki i tutorial jak uszyć prefold z tetry http://pieluszkomania.blogspot.com/p/tutorial-by-pieluszkomania.html

no zaczęłam używać. narazie na najmniejszym rozmiarze (zapięte guziczki) bo moja stokrotka maluuutka. ale jestem bardzo zadowolona. i pupcia chyba tez. raz mi przeciekło bokiem, ale wierzę, że to wina chudych nózek. generalnie jestem bardzo zaaa. wiedziałam, ze to dobry pomysł. też wkładam tetre i składam ja normalnie, aby była w wymiarze wkładki z mikrofibry, i uzywam ich zamiennie. co do prasowania, to ja prasuję ;)))

mamaga, jesteś niezła z tymi swoimi pracami. kapcie, portfel i śniadanie na trawie...bomba!!!

wszyscy, ktorym mowie, ze zamierzam uzywac wielorazowych pieluch, patrza na mnie i kiwaja z powatpiewaniem....
mieszkamy na wsi, prowadzimy ekologiczne gospodarstwo agroturystyczne i poprostu nie wyobrazam sobie zasypywania sie pampersami (smieci odbieraja od nas 2x w miesiacu!!!!) mam nadzieje, ze dam rade z ta tetra :)

Iza - ja też mieszkam na wsi i powiem ci, ze nie jest tego prania tak duzo. nawet nie ma pralki dziennie. bo ciuszki nie przemakaja, przescieradeło też nie, a samymi pieluszkami i ciuszkami z jednego dnia pralkinie zapchasz.

wogole smieszy mnie to, jak ludzie mowia, o jejku, chce Ci się prac?
a czy to ja piorę? ja tylko wrzuca, do pralki!

Jestem bardzo zadowolona, choc przez pierwsze 2 miesiace jechaliśy na pampkach, bo Helenka była za mała to wielorazówek, w tej chwili nie użyłam ani jednego pampresa od 3 dni :)

reklama
Witam wielorazowych :) miałam podobny problem (Majeczka musiała dorosnąć), ale już używamy pieluszek typu kieszonka i jestem z nich bardzo zadowolona - wyjątkowo chłonne, choć mamy też kilka AIO,są mniejsze ale też starczają na jeden "sik" :) Muszę jednak dokupić jeszcze kilka sztuk i niestety jestem zmuszona do używania pampków w czasie schnięcia wielo. Maja po takiej zmianie reaguje płaczem na większe gabarytowo pieluszki, ale już po kilku min. się przyzwyczaja. U nie też wszyscy śmiali się z mojego pomysłu na ekopieluchy, a teraz z podziwem zachwalają - jedynie moja mama od początku mnie wspierała i dopingowała. Wszystkim polecam wielorazowe i zachęcam używania :)

Do góry