reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

reklama
Jeżeli chodzi o pieluchy jednorazowe, to raczej ich nie używamy.. Poza tym nie za bardzo wiedziałabym jak je prać,a ręcznie nie mogę bo mam uczulenie...

Hej:)

Ja też używam wielorazówek, obecnie najlepiej sprawdzają się u nas perfoldy bambino mio z otulaczem tej firmy, bo nie robią ogromnej pupy, a na noc kieszonki. a teraz popróbuję wełenki, właśnie id do nas pierwsze szorciki :)

Z wielo jestem bardzo zadowolona, moja córeczka ma super pupę, a pranie to tak na prawdę mały problem, przecież pierze za mnie pralka, nie piorę ich w strumieniu na tarze :)

Nie wiem jak płyn biały jelen, ja piorę w proszku do prania biały jeleń i jestem zadowolona, a w jego składzie jest ciut mniej chemii niż w loveli (też jej używałam przed bj) W składzie jednego i drugiego proszku jest mydło w podobnej proprcji jak w płynie do prania biały jeleń. Co do zmiany pieluch wielorazowych (kieszonek) to za każdym siusiu tak jak w tetrze nie trzeba ale nie sa tak chłonne jak jednorazówki. Mój maluszek ma 3 mies. i do kieszonki daję podwójny wkład przez co pielucha jest bardziej chłonna i nie przecieka.

zADZIWIA MNIE TO ŻE JEŚLI RODZIĆ MÓWI ZE UŻYWA WIELORAZOPWYCH WIĘKSZOŚĆ MYŚLI ZE TO TETROWE ! Jeszcze długa droga przed nami by pokazac innym mamom ze wielorazówki istnieją i wg mnie sa zdrowsze i bardziej ekonomiczne
Dokładnie, w dodatku wobrażają sobie stosy prania i prasowania i umęczoną matkę stojącą nad dymiącym garem gotujących się pieluch, a to już nie te czasy. Ja piorę pieluchy co 2-3 dni i kosztuje mnie to ok. 1/2 h pracy, nie ma to wpływu na jakość i ilość moich kontaktów z dziećmi Znam gorsze złodzieje czasu np. internet :)
Ja sobie pieluchy wielo chwalę i tak się do nich przyzwyczaiłam, że nie lubię zakładać córci jednorazowych, bo sa takie sztuczne i niemiłe w dotyku.

Ostatnio mieliśmy 3 dniowy wyjazd, nie mogłam zabrać wielorazówek (brak możliwości prania) więc kupiliśmy pieluchy jednorazowe. Kupka niestety wypływała bokiem albo górą:( w wielorazówkach nigdy taka sytuacja mi się nie zdarzyła:)

Ja też kupiłam pieluszki w rossmanie i kupka zawsze wypływa na pleckach, nie mogę docieć dlaczego tak jest ?

reklama
Do góry