reklama
FutureMummy
Nieogarnięta mama dwójki!
ja bede prasowac. zawsze to bakterie giną, wolę wyprasowac niz uzywac tych detergentow do dezynfekcji. bo bede prala w zwyklym proszku, tak jak ciuszki. polecam lovela kolor. pieknie pachnie delikatnie jak noworodek hehe i pieknie dopiera, nawet biale.
maryla86
Fanka BB :)
ja nie wiem czy będe prasowac zobacze jak będą wyglądaly bez prasowania jak nie ciekawie to wyprasuje
a ja nie wiem czy to prawda ale ponoc to mit że prasując zabijamy bakterie bo one sa wszedzie nawet na umytych rekach i jak je dotykamy przy składaniu to one i tak na pieluche sie przenosza - ale to sa takie normalne bakterie których wszedzie jest pełno a i tak żyjemy
a ja nie wiem czy to prawda ale ponoc to mit że prasując zabijamy bakterie bo one sa wszedzie nawet na umytych rekach i jak je dotykamy przy składaniu to one i tak na pieluche sie przenosza - ale to sa takie normalne bakterie których wszedzie jest pełno a i tak żyjemy
Sorbuś
Mama Majci i Patrycji
Dziewczyny a jesteście pewne ze takie wielorazówki taniej wyjdą - trzeba ich miec sporo jak zaleca producent chyba z 12 sztuk a przeciez ona też mają rozmiary jak jednorazówki wiec co najmniej 4 komplety tzreba miec to juz daje nam 48 sztuk a do tego pranie, czyli woda, prąd proszek
Przy noworodku to nie wiem czy 12 sztuk wystarczy później moze tak
Zastanawiałam się też nad nimi ale po [przeliczeniu wyszło mi ze wcale nie zaoszczędzę wiele a jakoś jednorazówki wydają mi się bardziej higieniczne
A przepraszam znalazłam też takie w jednym rozmiarze na całość pieluchowania - czyli koszt się zmniejsza do jakiś 500-600 zł wiec jakieś 6 miesiacy uzywania jednorazówek - no to taniej wyjdzie na pewno tylko nie jestem tez do konca przekonana o ich niezawodności tzn czy chłoną jak jednorazówki ??? Czy trzeba je zmieniac jak tetre po każdym siku ??
Przy noworodku to nie wiem czy 12 sztuk wystarczy później moze tak
Zastanawiałam się też nad nimi ale po [przeliczeniu wyszło mi ze wcale nie zaoszczędzę wiele a jakoś jednorazówki wydają mi się bardziej higieniczne
A przepraszam znalazłam też takie w jednym rozmiarze na całość pieluchowania - czyli koszt się zmniejsza do jakiś 500-600 zł wiec jakieś 6 miesiacy uzywania jednorazówek - no to taniej wyjdzie na pewno tylko nie jestem tez do konca przekonana o ich niezawodności tzn czy chłoną jak jednorazówki ??? Czy trzeba je zmieniac jak tetre po każdym siku ??
Ostatnia edycja:
Kupy zawierają bakterie powodujące gnicie, jeden z największych syfów jaki może się do człowieka przyczepić. Moga zawierac też rotawirusy ktore niszczy tylko wysoka temperatura ( i to trwajaca dluzszy czas) i środki typu domestos. Nie wiem jak ze srodkami do odkazania pieluch boo kompletnie sie na tym nie znam.
FutureMummy
jsorbek - ja sie nawet nie zastanawiam co teraz tansze, ale chodzi o pupcię maluszka. nawet jak trzeba zmeniac po kazdym siku, to nie masz 300ton pieluch. ja nie moge sobie na to pozwolic, bo mieszkam na wsi a smieci wywoża raz na 2 tygodnie. NIe po to sie wyprowadzalam na wioche, zeby kisic pupcie w pampkach...ble......
jsorbek - ja sie nawet nie zastanawiam co teraz tansze, ale chodzi o pupcię maluszka. nawet jak trzeba zmeniac po kazdym siku, to nie masz 300ton pieluch. ja nie moge sobie na to pozwolic, bo mieszkam na wsi a smieci wywoża raz na 2 tygodnie. NIe po to sie wyprowadzalam na wioche, zeby kisic pupcie w pampkach...ble......
ja też mieszkam praktycznie na wsi (a niby gdańsk) i wole malucha na tetrze trzymać. biorę brudną, wkładam czystą a i pupcia w tych otulaczach pięknie wygląda przepierze się raz dwa i wyschnie.
a z tymi śmieciami to faktycznie problem... gdzie to trzymać? w worku na dworze?
pampers i owszem - na dłuższy spacer czy do lekarza.
a jak brzdąc podrośnie to niech i nawet z gołą pupą na lato po ogrodzie lata. lepiej dla niego;-)
FutureMummy
skorupka, chyba bym się z Tobą zakumplowała ))
reklama
FutureMummy
hej wielorazówki!
miłych walentynek ;***
miłych walentynek ;***