reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

reklama
Krysiaczek czekamy z niecierpliwością :)
ja wczoraj sie znowu zastanaawiałam czy dam rade, ale w sumie czemu miała bym nie dac :) pewno jeszcze nie raz w siebie zwatpie do porodu :) wazne żebym puxniej sie nie poddawała :)

marylka przestan sie mazac. ty jestes mamusia i dasz rade ze wszystkim. a wszyscy ci beda zazdroscic, jak zobacza sliczną zdrową pupkę w kolorowej pieluszce biegającą po trawie. dasz rade. ja tez musze dac hihi.

future ja sie nie maze tylko troche marudze :) ten typ tak ma od czasu do casu :) ale obiecuje poprawe :) jak tam doszły już Twoje pieluchy ?? bo to faktycznie już troche mineło

hej dziewczyny! o pieluszkach wielorazowych pojęcia nie mam żadnego, ale dylemat mam. wielorazowe czy pampersy. szczerze mówiąc, pampersów nie chcę zbytnio używać...
i tak się zastanawiam, po przeczytaniu waszego posta, czy dobrze zrozumiałam tą całą ideę...
jest sobie śliczny otulaczek, w który wkładam tetrówkę, a jak dzidzia narobi, to po prostu wymieniam tetrę, tak?
bo te 'kieszonki', wkłady i ta cała reszta jest nie do ogarnięcia dla mnie.

skorupka, wejdz sobie na wielorazowo.net chyba, albo pieluszkarnia, i na allegro sobie poszukaj i wszystko zrozumiesz. do otulacza dziewczyny robią sobie nawet chlonne polarowe wkladki, ktore sie p[ierze, ale mozna tez kupic bambusowe, lub z mikrofibry. ja zamierzam tetrowe tez wkladac. zobaczymy, poczytaj a bedziesz miala taką frajdę jak my. zobacze, marylka co jakiś czas ma dylematy, ale jej przechodzi ;)
marylka - moj mąż dzwonil i już wysłane, wiec czekamy. ale chce zamowic jeszcze takie w krowke i w zeberke, bo mi sie bardzo podobają ;)

a wiecie kto się dziwi?
tylko te babki, co nie uzywały nigdy wielorazowek. a zreszt alatwo powiedziec warszawiakom, albo poznaniakom ze taniej pampersy, bo oni zarabiaja po 8-10tys na miesiac. to moga sobie pozwolic. moja mama mowi mi, ze ona tetrowe to tylko siuski wyplukiwala recznie, i chyc na sloneczko. w cieplej wodzie, w proszku. tak samo my, jak do otulaczy wlozymy tetre, to ile to bedzie schlo latem?15 minut, i nikt mi nie powie, ze lepsze pampy. oczywiscie, latwiej isc do sklepu i kupic gotowe, ale w tej cenie mloda mamunia moze kupic cos sobie, albo dzidzi. a to pieniadze wyrzucone w bloto, i jeszcze os ra ne ;) a wogole nie zdarza wam się prać w ręku? ja mam duuuuzo rzeczy, których nie włożę do pralki, bo mi ich szkoda ;) wiec nic trudnego wieczorem wyplukac siuski ;)

Mieszkam w wawie ale nie zarabiam 10 tys i powiem wam jedno . nie nastawiajcie się na już że wielorazowe .
Ja mam i takie i takie i raczej w tej chwili z pampków korzystam .
I poradze wam jedno . kupcie sobie ze trzy takie pieluchy ( ja mam np te kieszonki ) ew kupcie ze dwa otulacze i potem jak juz sie dziec urodzi same zdecydujecie . Nie ma sensu kupowac tony pieluch bo życie nie raz weryfikuje nasze wybory :)
Ja lubie te wielorazówki jednak przy dwójce dla mnie lepsze pampki

skorupka widzialam je, to babka sama szyje, cieżko powiedziec bo te przemokną na pewno, a otulacze bambino moi nie przemakają, to kwestia decyzji ;)
etit:
bambino mio ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Skorupka ja nie wiem ale mnie tez jakoś nie przekonują te otulacze na pewno nie kupowała bym wiecej jak jeden - do przetestowania :)

Do góry