reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

ale szybciutko wysadzasz. powodzenia, bedziesz miala z glowy. mi mama mowi, ze za rok zapomne o pieluchach jak nic, jak bede uzywac wielorazowych i tetry. oczywiscie, czasem bede miala i pampersy jak trzeba bedzie, ale postaram się nie...

reklama
w końcu zamówiłam pieluszki, wkłady, otulacze i torbę na zużyte pieluszki. troszkę to kosztowało, ale mam nadzieję, że się nie zawiodę :) teraz pozostaje tylko czekać..

ps. mnie moi rodzice wysadzali jak miałam 3 miesiące :szok: ja się będę cieszyc jak moje na roczek będzie już z nocniczka korzystało :)

krysiaczek no to super że już zamówilaś :) zrób fote jak już dojdą :) jak do mnie dojdą wszystkie to też trzasne zdjecie i wstawie a co :) a ile sztuk zamawiałaś ??

dobrze, zrobię fotki ;)
zamówiłam 2 kieszonki, 3 otulacze i wkłady- 5 konopnych i 10 sucha pieluszka.
do tego jeszcze worek na zużyte pieluszki :-)
mąż troszkę się przeraził jak zobaczył ile to kosztuje, ale w końcu stwierdził, że na syna nie będzie żałować i zapłacił hehe

i dobrze :) mój tam za bardzo nie wie ile co kosztuje :) bo to ja sprawuje piecze nad finansami :) on mi daje kase bo sam mówi że za szybko by wydał i mowi mi tak kupuj co chcesz ale ma ci starczyć :) hahaha cwaniak co :) ogólnie mu mówiłam ile kosztują takie pieluchy że nie są tanie ale jak przeliczyć koszt pampersów to wyjdzie drożej i przytaknoł mi tylko i powiedział ty sie znasz lepiej :) ja moge wzory powybierać bo on powiedział że chce kolorowe a nie białe bo mu sie z komuną kojarzą :)

dokładnie- pampersy wychodzą dużo drozej, a poza tym wielorazowe są zdrowsze :)
mam nadzieję, że się do nich nie zrażę. Pampersy będę używac tylko w razie "wu"- do lekarza, moze czasami na noc, albo jak wielorazowe mi nie wyschną.
Ja też nie brałam białych- kolorowe są o wiele ładniejsze :)

no ja też sie troche boje czy sie nie zraże ale mam nadzieje ze nie :) że bedzie dobrze ja mam tylko jedną pierwszą paczke kupioną pampersów do szpitala a potem już mam nadzieje na wielorazówkach no i ewentualnie pampers na noc tak jak piszesz ale mam nadzieje ze jak najmniej

no to mamy podobne podejście :)
cieszę się, że w końcu ktoś mnie rozumie, bo jak mówię wszystkim dookoła, że nie chcę uzywac pampersów to tylko mnie zniechęcają, albo patrzą jak na kosmitkę..

reklama
a wiecie kto się dziwi?
tylko te babki, co nie uzywały nigdy wielorazowek. a zreszt alatwo powiedziec warszawiakom, albo poznaniakom ze taniej pampersy, bo oni zarabiaja po 8-10tys na miesiac. to moga sobie pozwolic. moja mama mowi mi, ze ona tetrowe to tylko siuski wyplukiwala recznie, i chyc na sloneczko. w cieplej wodzie, w proszku. tak samo my, jak do otulaczy wlozymy tetre, to ile to bedzie schlo latem?15 minut, i nikt mi nie powie, ze lepsze pampy. oczywiscie, latwiej isc do sklepu i kupic gotowe, ale w tej cenie mloda mamunia moze kupic cos sobie, albo dzidzi. a to pieniadze wyrzucone w bloto, i jeszcze os ra ne ;) a wogole nie zdarza wam się prać w ręku? ja mam duuuuzo rzeczy, których nie włożę do pralki, bo mi ich szkoda ;) wiec nic trudnego wieczorem wyplukac siuski ;)

Do góry