reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pieluchy wielorazowe

poziomki hahahahaha :) no do mnie też jakoś najbardziej przemawiaja otulacze i kieszonki ty otulaczy nie chcesz więc ja bym wybrała kieszonki - zresztą sama tez będe miała głównie kieszonki :)
a będziecie kupować specjalne proszki do pieluch czy będziecie prać w tych dziecięcych ??

reklama
Będe prała w dziecięcych z dodatkiem odkażacza :tak:

Mój wogóle zdał się na mnie bo nie bardzo kuma o co chodzi,pytał tylko ile to kosztuje:-D

poziomka mój nawet o cene nie pytał :) tylko powiedział ze te jednokolorowe nie ładne i jak mu pokazałam kolorowe to sie zachwycił jest jeszcze troche przerażony nimi ale powiedział że zobaczy jak sprubuje :) ja też sie troche boje czy dam rade po wszystkich "miłych komentarzach" ale mam nadzieje że dam rade że sie nie poddam :), ja ciuszki chcem prać w biały jeleń a on jest z dodatkiem mydła to ponoć nie bardzo do pieluch ale najwyżej będe prała w dzidziusiu z odkażaczem - na razie zamówiłam taką próbkę na 6 prań :) a i zamówiłam też bambusowe myjki do przemywania pupy - mam zamiar zamiast chusteczek w domu używać wody i mydła ale nie wiem czy mi sie uda bo czasem jestem leniwa :)

ja jeszcze sie nie zastanawialam sie w czym bede prała, ale za to kolory wybieraliśmy podobne jak mamy ciuszki, znaczy jasne, zeby dopchac do pralki, bo jak nie bede miala z czym prac, to zostaje w ręku..b.rrr...ja nie slyszalam o myjkach, zamiast chusteczek do pupy??????? ale za to slyszałam, znaczy czytałam, ze wiele dzieci, a raczej wiele pupek nie potrzebuje masci i kremow przy wielorazowych pieluszkach, bo przepuszczają powietrze, znaczy oddychaja.

Ja na pewno będe używała chusteczek bo przydają się one do wszystkiego dosłownie:-D Nawet meble nimi wycieram:tak:

Kremów do pupy praktycznie nigdy nie używałam.

te myjki to takie bawełniane kwadraty albo bambusowe w krainie pieluszek są :) ale nie wiem czy mi to wyjdzie - ale sprubować można :) co do chusteczek to zgadzam sie sa do wszystkiego :) ja nimi twarz często przecieram pod koniec dnia i meble też sie zdarza :)

poziomka hahaha :) no ja raczej tez ale sprubuje :) najwyżej myjka zostanie do kąpieli :)

a poradźcie mi z której aukcji powinnam zamówić pieluchy ?? z tej Pieluszki wielorazowe Minkee z bambusem NOWOŚĆ (1387274624) - Aukcje internetowe Allegro (to ta o której wczesniej pisałam) czy z tej PIELUSZKI WIELORAZOWE PUL MINKEE PIELUCHY P-Ń (1392767955) - Aukcje internetowe Allegro ???????? którą byście wybrały ??

acha mój mężuś wczoraj pierwszy raz na oczy widział i dotykał otulacze które wczesniej zamówiłam i stwierdził ze te pieluchy mu sie podają i nie są cięzkie do zakładania i że zamówimy wiecej wielorazówek - czyli tak jak planowałam :) hahahaha

pamietacie jak mówiłam o tych myjkach ?? - na pewno pamiętacie :) hahahaha no generalnie fajny pomysł ale tak jak mówi poziomka troche niepraktyczny - tzn dużo zachodu z tym i zobaczcie co znalazłam: Zestaw Cheeky Wipes z bambusowymi myjkami | AKCESORIA PIELUSZKOWE | Przewijanie | Pieluszki Wielorazowe | Pieluchy Ekologiczne | Chusty | Nosidła fajny pomysł i mi przynajmniej aż chce sie używać :) ale cena mnie przeraża brrrrrrrrrrrrr jak myślicie czy jakbym sama przygotowała takie myjki np z pieluchy flanelowej - pocieła i poszyła i zaopatrzyła sie w pojemniczki plastikowe zamykane szczelnie i te olejki to by wyszło to samo ?? wiem wiem ale jestem surnieta wciągnełam sie w to jak nie wiem co a jeszcze nie urodziłam :) haha już nawet nie mysle żeby sobie kupić jakąś tunike czy coś tylko o kolejnym wzorze pieluszek i kolejnym gadżecie :)

reklama
Do góry