reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja noworodka

reklama
mam pytanie do mam córeczek :) dzisiaj zauważyłam, że mojej zaschło tak jakby trochę kremu przy wargach sromowych, boję się jej tam coś dotykać i myć, żeby nie podrażnić, uszkodzić, z drugiej stary krem, z bakteriami może doprowadzić do infekcji, jak myć dziewczynkom pupcię, ale tą część nazwijmy "przednią"

dziewczyny ale mi dzis mowila polozna zeby tej bialej wydzieliny przypominajacej kremik miedzy wargami sromowymi nie wycierac niczym, przy kapieli owszem umyc ale podczas wycierania pupci przy zmianie pieluszki juz tego nie robic

maron - moja coreczka miala zebrany krem nie miedzy wargami sromowymi, tylko miedzy warga a faldem skory - tym zewnetrznym, miedzy samymi wargami nic jej nie wycieram, bo tam jest ten sluz ochronny, nie wiem czy o tym samym myslimy?

hej dziewczyny mam pytanie z innej beczki troszeczke...
mój Maciej od piatku ma pod paszka i z jednej strony w pachwince takie grudki podskórne jakby sie tam cos zbierało i to takie dość twarde.Ta pod paszka to taka 3mm kulka ale ta w pachwince to tak 5-6m ma. Troszke sie martwie bo to nie schodzi jeszcze a wizyte u położnej mam dopiero w srode... Niczym nie smarowalam Małego żeby to było jakieś uczulenie. Co to może być i co z tym zrobić???

tynka - a może jakieś gruczoły ma powiększone???? Mój mały miał coś takiego tylko większe pod skórą sutka(tka spora kulka|)też sie przestraszyłam ale nasze cioteczki z BB powiedziały że powinno przejść i przeszło.:-)

tynka - a może to powiększone wezły chłonne? mój młody ma taką guleczkę jak łepek szpilki na szyi i pediatra mówiła, że to właśnie może być to. niestety nie wiem od czego to moze być u takiego maluszka

ja za to mam pytanie dotyczace ukladania dziecka do snu - jak spi na brzuszku - bo tak podobno najzdrowiej to zawsze pilnujecie dziecko? bo ja tak siedzę jak głupek przy łóżeczku i pilnuję, ale nic wtedy nie mogę zrobić... czy może nie układać dziecka do snu na brzuszku? tylko na boku lub na pleckach>?

reklama
ja jeszcze nie kładę do snu na brzuch, więc nic nie podpowiem, my kładzie raz na jednym boku raz na drugim. Ale za to ja mam pytanie o kikut pępowinowy, jak odpadnie to jak się pielęgnuje pępek?

Do góry