reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja noworodka

Hej Dziewczyny czy wiecie co używać do buziaczka na pleśniawki?
Położna mi powiedziała że mam smarować języczek gencjaną na wodzie ale z moimi zdolnościami to wszystko będzie dookoła fioletowe!!!
Może jest coś innego na to?

reklama
a mi powiedział a że mam tego nie kupować bo ma jakiś składnik którego nie wolno noworodkom i że jak mu nie przejdzie po tej nieszczęsnej gencjanie to przyniesie coś na receptę ale to dopiero za tydzień...
to ja już teraz nie wiem co z tym aphtin...

no to mam jeszcze jedna metode,moja mamuska ja nam powiedziala.
Zastosowala ja moja siostra u dzidzi i pomoglo.
"Zlapac" na pieluszke tetrowa siuski dzidzi i nimi przetrzec buzke w srodku.
Troszke nie fajnie brzmi,ale jak ma pomoc...
Jutro lapiemy siuski do woreczka na badanie, wiec i ja ta metode przetestuje.

Dagrab,Karola - pamiętam że moja mama też tak komuś z mojego rodzeństwa robiła(tylko wieki temu) i z tego co pamiętam pomagało. \Może trochę niefajny sposób,ale jak ma pomóc..

Dziewczynki wtrącę się ;) siuśki pomagają. Testowałam na sobie - siusiu na watkę i na oko na jęczmień - działa, ładnie schodziło. Tak też na początku ciąży uczulenie na buzi i na brzuchu potraktowałam. Z medycyny naturalnej to się nazywa urynoterapia.

u nas tez pepuszek jeszcze nie odpadl, ale polozna byla widziala, wszystko jest ok tylko jakos tak dlugo sie trzyma, a psikamy octaniseptem i czyscimy patyczkiem wlasnie :-)

reklama
A Ja jak urodziłam Blaneczke to jej pepuszek odpadł po 5-6dniach od urodzenia i nie uzywałam zadnych srodkow specjalnych do czyszczenia pepka, tylko bylam bardzo ostrozna z zapinaniem pieluszki i duzo sie wietrzył -to bylo lato bardzo cieple i nie moczyłam podczas kapieli.
Tym razem tez nie mam nic kupionego do pielegnacji pepka , jesli bedzie jakas potrzebna masc czy plyn to midwife (polozna) przepisze:tak:gdyby cos sie działo z nim.

Do góry