reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja niemowlaczka

A ja zmienie temat kolejna nowinka tym razem z Niemiec. Dzieci przynajmniej do 6miesiaca (a najlepiej do roku) powinno sie kapac tylko raz w tygodniu :szok:. Do codziennej pielenacji niemcy zalecaja chusteczki pampers!!! A dziej sie to dlatego ze dorosli maja (chyba) 6 warstw naskorka a dzieci tylko dwie i codzienna kompiel niszczy te cieniutkie warstwy, co w efekcie daje pozniejsze problemy ze skora.

Nie komentuje tego co radza Niemcy :baffled:

reklama
ja swoją małą kąpie codziennie bo dzięki temu mała wie kiedy ma iść spać. wszyscy mi mówią zebym kąpała ja co drugi dzień a wy jak kąpiecie swoje maluchy

Ja Filipcia kapie codziennie.i jakos nie wyobrazam sobie zeby go nie kapac kazdego wieczorka:)poza tym on juz sie tak przyzwyczail ze sam wie kied czas kapeli bo kazdy dzien wyglada mniejwiecej tak samo:-)

Zgadzam się z Tobą całkowicie. Ja również mam stały rytm dnia, o tej samej porze spacer, kąpiel i lulu,

u nas tez ta sama rutyna :-) wczesniej kompala co dwa dni, pozniej zaczelam codziennie, ale po tym co mi kuzyn powiedzial o niemcach znowu przeszlismy na kompu co drugi dzien :baffled: Zreszta Adas zrobil sie takim spiochem ze czasami wieczorem nie zdaze go umyc bo juz spi :szok: przestwail sie i chodzi spac o 20:30 i spi czasami do 5 a czasami do 7:30

:baffled: wydaje mi się nie szkodzimy dzieciom kąpiąc je codziennie. Przecież nie szorujemy ch gąbkami tylko myjemy ręką więc jakim cudem mamy scierać naskórek. Nie kapane są dzieci w gorącej wodzie , myte sa specjalnie do tego przeznaczonymi środkami więc ... Co kraj to obyczaj ;-)

Ja też kąpie codziennie, ale czasem Filip ma dzień dziecka :-p
Popieram Icedal też mi się wydaje ze codzienna kąpiel to nie zbrodnia, mydełka bardzo delikatne więc chyba nic im się nie dzieje a poza tym dzieci często po kąpieli lepiej zasypiają :-)

reklama
Do góry