reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja niemowlaczka

HANUS - przy karmieniu butelka kupka moze byc raz dziennie a nawet raz na pare dni....Jesli maluszek nie przejawia zadnych oznak bolow brzuszka, nie placze, nie prezy sie - to wszystko jest ok :tak:

reklama
No właśnie wczoraj miał ciężki dzień. :( Pół dnia przepłakał... Widać było, że mu coś dolega, dlatego wieczorem daliśmy mu czopek. Zrobił w nocy dwie kupki i dziś jest zupełnie inny, nie to dziecko. A w nocy spał jak suseł. Tak mi go wczoraj było żal... :(

Wiecie czesem dobry jest viburcon (czopki homeopatyczne) ja mam dobre wspomnienia jak Starszy mial kolke , a teraz Ignas lezy duzo u mnie na brzuszku a to jest taki naturalny masaz cieplo w brzuszek , rytmiczne ruchy dla niego raj.... wiec pierdelki leca jak trzeba .... dzis bylismy na usg jaderek mamy sporego wodniaczka zobaczymy co chirurg na to ??? z dziecmi zawsze sa jakies przygody.....:rofl2::baffled:

Dziewczyny,
powiedzcie dokładnie co robic jak maleństwo się pręży przy bączkach, aż się czerwony robi. Jak kupka pójdzie to nie jest twarda.
Wczoraj myślałam, że ma biegunkę tak nam po kąpieli wszystko zafajdał przy przewijaniu a od nocy wydaje mi się, że męczy go brzuszek. Dzisiaj kupek jak na lekarstwo. Nie wiem czy masowac brzuszek (oczywiście nie mam pojęcia jak), czy może coś podawac. Piję herbatkę z kopru włoskiego. Jak na razie nic nie pomaga.
Podziamdzie trochę przy cysiu by za 5-30 min obudzic się z krzykiem :baffled: Od nocy miałam możliwośc dwa razy po godzinie się przespac. Pozostały czas to krótkie drzemki Mateuszka, karmienie i uspokajanie. Pomaga troszkę kładzenie Mateuszka na moim brzuszku - brzuszek do brzuszka. Od razu słodko zasypia. No ale ja w takiej pozycji nie dam rady się przespac - a leżenie kilku godzin w jednej pozycji ... :baffled: Staram się, ale nie daje rady.

Dzięki za pomoc.
Clue

clue mamy identyczny problem, i tez nie wiem co mam zrobic, nic takiego nie zjadlam zeby ja brzuch bolal, nie wiem moze mam zly pokarm???? maz zaniosl ja do tesciow to jak usnela to 4 godziny juz spi, a nie spala prawie caly dzien, to i ja sobie troche odbilam, ale boje sie tej nocy, trzymam kciuki zeby u Was bylo ok

U mnie ten sam problem z brzuszkiem. Zanim zrobi kupke to tyle sie nasteka i prezy sie okropnie. A jak juz kupka wyjdzie to widac zadowolenie i ulge na jego buzce. Tez juz nie jem wielu rzeczy ktore wczesniej jadlam bo mi sie wydaje ze to wina mojej diety choc jest naprawde delikatna i lekkostrawna. Od soboty nie spi cale dopoludnie, od 7 rano do 13 nie przespi pelnej godziny tylko albo cyc albo noszenie i chusianie, a On marudzi, steka i podkurcza nozki.
Tak sobie mysle ze skoro tyle naszych dziecziaczkow ma takie same problemy to moze to kwestia niedojrzalego ukladu trawiennego, moze po prostu musimy to przeczekac. W poniedzialek mamy wizyte u pediatry na pierwszy miesiac wiec popytam.

witam
u mnie dziewczyny to samo,prezenie przy baczku i kupie,zreszta jak ma sie odbic po jedzeniu,to tez prezenie,wiec to nic innego jak kwestia przeczekania az mały zoładeczek dojrzeje,ja własnie siedze przed kompem i jedna reka pisze,a na drugiej wisi mała,taka pozycja przerzuconej przez ramie najbardziej jej odpowiada,tylko,ze mi zaraz reka uschnie:szok::-)
No udało mi się ją położyć do łóżeczka,tylko ciekawe na jak długo:crazy:
U nas wczoraj był pediatra na wizycie domowej i pani doktor zaleciła espumisan w płynie na bączki,kupiliśmy ale jeszcze nie próbowałam,koleżanka poleciła mi też coś takiego jak gripe water,jej dziecku pomagało,zobaczymy,chcę kupić,ale na razie wyprubujemy espumisan.
Dzisiaj w nocy spała po 2,5godz. sukces,ale za to zrywała się do jedzenia z syreną,żeby czasami nikt włącznie z sąsiadami nie zapomniał,ze istnieje:-(

Moj Kuba jak mial pare tygodni tez mial problem z kupkami i prezeniem sie......i robilam mu masaze brzuszka. Moja mama nauczyla mnie jak to robic: trzymac lewa reka podkurczone nozki malucha, a prawa (palcem wskazujacym i kciukiem) masowac brzuszek delikatnie....Szczegolnie tam gdzie sa zalamania jelit po bokach........normalnie czuc jak sie gazy przesuwaja w jelitach (bo to z powodu gazow caly problem).....
I po takim masazyku zawsze kupka byla :tak:

reklama
ja mam pytanie co byscie dziewczyny poradziły na zaparcia u malucha? Mój mały pręzy się i pręzy czasem pół nocy i nieraz w dzień, kładę go czasem na brzuszku, masuję... a on i tak się napina. piłam herbatkę z kopru ale nic, przyczym ja sama trzy dni po niej w toalecie nie byłam...Dostawał Espumisan ale nie zauwazyłam poprawy, ostatnio zastosowałam proszek troisty, ale on nie jest zalecany do stałego stosowania tylko jak mały będzie bardzo płakał. Byłam z nim u lekarza ale niczego zbyt się nie doeidziałam a szkoda mi dziecka, bo spać nie może...

Do góry