reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków

a Reginie wiszę dobre winko za tą poradę ws Oilatum, kupiłam ale sam krem... zasmarowałam, plamy znikneły :-D taka kaszeczka została, ale taka blada ża jej prawienie widać hurrraaaa :-D:-D

Ciesze się, że małej pomogło :) co do winka to zamiast niego kup dzieciaczkom coś dobrego i ucałuj od cioci Ani :) ;-)

reklama
Dzieki laski.
Widze, ze moj maluch ma tylko taka delikatna pupcie :-D
Ja tam jestem zdania lepiej zapobiegac niz leczyc ;-)wiec smaruje pupe za kazdym razem ;-)

żadnych potówek, rumieni, trądziku, czy ciemieniuchy.
To tak jak u nas :tak:
Tylko raz bylo uczulenie od oliwki i ja odstawilam. A teraz skorka jest jak aksamit :tak::-D

A co na potowki na buzi?
Jak Sandrusia miala pojedyncze potoweczki to zawsze posypywalam pudrem jonhsona i zaraz znikaly.

Jak Sandrusia miala pojedyncze potoweczki to zawsze posypywalam pudrem jonhsona i zaraz znikaly.

Ja sie troch eboje kosmetykow johnsona bo mne uczulaja. Ale moze sprobuje - chociaz to buzka to nie wiem. Slyszalam ze krochmal jest dobry czy ktoras z was tego probowala?

Ewunia- pomoglo oilatum Twojej niuni- jak czesto uzywalas. Ja uzywam do kapieli ale nie do buzi - kremu po kapieli ale jak jej raz posmarowalam buzke to chyba od tamtej pory ma wysypke.

U nas bylo tak goraco przez kilka dni ze nie udalo sie uniknac chyba tych potowek. Mala kleila sie do mnie jak jadla z cyca albo do wozka na spacerze i w ten oto sposob buzka zalatwiona.

Kluseczka - oliatum to chyba nie bardzo na potówki, raczej na wyschniętą i podrażnioną skórkę, ale może się mylę. Albo nic nie rób, wietrzenie powinno pomóc ( a że to buźka to łatwiej ;-)), albo jak masz nadmanganian potasu, to rozpuść w wodzie i tym przemywaj. ale powinny same zejść.
Ja też smaruję pupkę za każdym razem, ale nie używam chusteczek do pupy, tylko przemywam wacikiem z wodą . Używam na przemian Nivea przeciwodparzeniom i bephanten i jest ok.

Kluseczko, smaruję małą rano i wieczorkiem po wykąpaniu...

a i lekarce nie pasowały te ropiejące oczka i przepisała Sulfacetamid na nie... może po tym pomoże, ale mimo to rumianeczek zaparzę ;-)

Ja sie troch eboje kosmetykow johnsona bo mne uczulaja. Ale moze sprobuje - chociaz to buzka to nie wiem. Slyszalam ze krochmal jest dobry czy ktoras z was tego probowala?

Ewunia- pomoglo oilatum Twojej niuni- jak czesto uzywalas. Ja uzywam do kapieli ale nie do buzi - kremu po kapieli ale jak jej raz posmarowalam buzke to chyba od tamtej pory ma wysypke.

U nas bylo tak goraco przez kilka dni ze nie udalo sie uniknac chyba tych potowek. Mala kleila sie do mnie jak jadla z cyca albo do wozka na spacerze i w ten oto sposob buzka zalatwiona.

kluseczko w takim razie sprobuj posypac maka ziemnaczana :tak:wez na palec troszke i daj na potowke, tez powinno zniknac. A krochmal to do kapieli chyba bardziej.

Ja też niczym nie smaruję pupy. Mokre chusteczki przy każdej zmianie pieluszki i codzienna kąpiel wystarczają - nic jej się do tej pory nie działo z pupą. Zresztą z innymi częściami ciała też nie - żadnych potówek, rumieni, trądziku, czy ciemieniuchy. Do kąpieli używam żelu Nivea 2w1, później smaruję małą oliwką Nivea i jest ok :) Jak skończy mi się to opakowanie oliwki to przechodzę na balsam, bo gruczoły potowe i łojowe już u małej działają i oliwka robi się po prostu "za ciężka" do codziennej pielęgnacji. Jak już kiedyś pisałam dostałam trochę kosmetyków Penaten. Wypróbowałam już płyn do kąpieli i balsam - nic się małej nie działo, więc będę je stosować.
Nanya widzę już na którymś wątku, że mamy takie same podejście co do chowania i takie same rzeczy stosujemy ;-);-)

Dziewczynki jak odroznic potowki od alergii. Mati ma zsypana cala twarz i na poczatku myslalam ze to potowki ale teraz nie jestem pewna. Krosteczki sa czerwone kiedy jest cieplo lub gdy mala dotyka buzi raczkami albo kiedy ja karmie ( od tej strony gdzie przytula sie od reki) natomiast kiedy jest chlodno to one bledna ale nie gina. Wydaje mi sie ze potowki powinny zniknac a to jest tak jakby liszaj albo taka kaszka na buzi troszke szorstkie- nie wiem jak to wytlumaczyc.

reklama
Dziewczynki jak odroznic potowki od alergii. Mati ma zsypana cala twarz i na poczatku myslalam ze to potowki ale teraz nie jestem pewna. Krosteczki sa czerwone kiedy jest cieplo lub gdy mala dotyka buzi raczkami albo kiedy ja karmie ( od tej strony gdzie przytula sie od reki) natomiast kiedy jest chlodno to one bledna ale nie gina. Wydaje mi sie ze potowki powinny zniknac a to jest tak jakby liszaj albo taka kaszka na buzi troszke szorstkie- nie wiem jak to wytlumaczyc.

Kluseczka - wklej zdjęcie, to ocenimy :-)
To może być trądzik niemowlęcy. Często występuje u dzidzów. Potówki, to chyba rzadko są na buzi, ale mogę się mylić. Nic się z nim nie robi, samo przejdzie.

Do góry