reklama
Margaritta
MamaDwóchKsiężniczek
iwonap22 słuzę odp w tym temacie.Moja niunia juz w 2 klasie jest.Tyle,ze ostatnio... polonijna szkoła pod patronatem duszpasterswta w centrum Dublina się"rozleciała" jesli tak to mozna ująć... pewnie słyszałyście całą afere...ale to juz za nami.Mamy cudowną szkołe "nowa" w sensie instytucji a nie budynku i serdecznie Ci ją polecam.Poczytaj sobie Polskaszkolawdublinie.com - Wiadomości jak masz jakies pytania to chętnie podziele sie wiedzą jaką posiadam;-)
a i jeszcze jedno... teraz jedynym dokumentem jakie dziecko powinno przedsatawic w Polsce w szkole do ktorej chce wrocić to swiadectwo ze szkoły do której uczeszczał w panstwie w którym przebywał- w naszym wypadku oczywiscie mowa o irlandzkiej szkole nie ma obowiazku uczęszczania do polskiej szkoły poza granicami .A tu do pocztytania Polskaszkolawdublinie.com - Informacje temat "bezpieczny powtrót" ;-)
Chociaz ja uwazam ,ze nie "puszczanie" dziecka do polskiej szkoły to bardzo krzywdzace dla dziecka... swego rodzaju "kalectwo" ale to tylko moje zdanie( chociaz nie- prawie 200 soób w naszej szkole )
a i jeszcze jedno... teraz jedynym dokumentem jakie dziecko powinno przedsatawic w Polsce w szkole do ktorej chce wrocić to swiadectwo ze szkoły do której uczeszczał w panstwie w którym przebywał- w naszym wypadku oczywiscie mowa o irlandzkiej szkole nie ma obowiazku uczęszczania do polskiej szkoły poza granicami .A tu do pocztytania Polskaszkolawdublinie.com - Informacje temat "bezpieczny powtrót" ;-)
Chociaz ja uwazam ,ze nie "puszczanie" dziecka do polskiej szkoły to bardzo krzywdzace dla dziecka... swego rodzaju "kalectwo" ale to tylko moje zdanie( chociaz nie- prawie 200 soób w naszej szkole )
My narazie jestesmy w Polsce. Marysia konczy w styczniu 5lat, w maju bedziemy juz razem z mezem w Irlandi i tak zastanawiam sie co robic. Czy posylac ja jako 5 latka czy czekac ten rok? Strasznie sie boje bo ona nie chce uczyc sie angielskiego. Piszcie jak to wygladało z Waszymi dziecmi? Jak przyjmuja polskie dzieci? Co z jezykiem? Mam straszne obawy.
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Polska Szkoła Lokomotywa w Balbriggan poszukuje nauczyciela geografii
start
start
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Rocznica Odzyskania Niepodległości w Balbriggan : Polski Express.ie
Ponadto dla zainteresowanych od 19 listopada rusza zerówka dla dzieci w wieku 4-6 lat
Ponadto dla zainteresowanych od 19 listopada rusza zerówka dla dzieci w wieku 4-6 lat
Aniaa83
Fanka BB :)
Rocznica Odzyskania Niepodległości w Balbriggan : Polski Express.ie
Asienko dzieki za info,a nie orientujesz sie czy dzieci ponizej 4 lat tez mozna zapisac?
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Asienko dzieki za info,a nie orientujesz sie czy dzieci ponizej 4 lat tez mozna zapisac?
Chyba na listę rezerwową na przyszły rok, zapytaj dyrka, ja tylko podaję info od niego, a szczegóły to on poda
Aniaa83
Fanka BB :)
Chyba na listę rezerwową na przyszły rok, zapytaj dyrka, ja tylko podaję info od niego, a szczegóły to on poda
Dziekuje Asienko,w sobote sie zapytam
reklama
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Dla zainteresowanych fotorelacja z obchodów 93. rocznicy odzyskania niepodległości w Polskiej Szkole Lokomotywa w Balbriggan
start
start