reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków

Oilatum świetne ja kupiłam płyn do kąpieli, a resztę kosmetyków używamy Nivea i wszystko super :-)

reklama
Ja uzywam dalej kosmetykow johnsona tylko oprocz oliwki. i wszystko gra skorka jest sliczna :tak:
Mam tez oilatum po kapieli w razie czego ;-) i emolium do kapieli.

Dziewczyny Wy sudokremu uzywacie do kazdej zmiany pieluszki czy tylko jak cos sie dzieje :confused: Ja uzywam do kazdej zmiany pieluszki bo jak raz czy dwa pupki nie posmaruje to zaraz jakas chrosteczka sie robi :dry:

Dziewczyny Wy sudokremu uzywacie do kazdej zmiany pieluszki czy tylko jak cos sie dzieje :confused: Ja uzywam do kazdej zmiany pieluszki bo jak raz czy dwa pupki nie posmaruje to zaraz jakas chrosteczka sie robi :dry:

Dostalam probke sudocremu w szpitalu, razem z zaleceniem aby nie stosowac go profilaktycznie, tylko dopiero wtedy kiedy jest taka potrzeba.

Do tej pory uzylam go moze ze dwa/trzy razy, a tak to stosuje Linomag (juz 3 opakowanie), wczesniej skonczylam Bepanthen (tez dostalam, wiec zuzylam aby sie nie zmarnowal), dostalam tez probke kremu do tylka z Musteli (uzywam sporadycznie, glownie tez po to abym z czystym sumieniem mogla wyrzucic puste opakowanie ;-) ), lezy tez probka Pentahenu, ale ten krem kompletnie nie przypadl mi do gustu.

Ja mam i sudocrem kupiony i próbkę ze szpitala. I tak samo jak Tau, używam tylko, jak już się coś dzieje. A zdarzyło się raz jak dotąd.
Poza tym smaruję Maluchowi pupę Bephantenem, a z reguły po prostu zwykłą oliwką :happy2:

Ja nie smaruję niczym pupy i jest ekstra. W szkole rodzenia powiedzieli, że chusteczki już są nawilżone i to wystarcza. Sudocrem tylko jak coś się przydarzy, ale jak do tej pory nie był potrzebny :-)

Oli, Tusieńka... dokładnie, o to chodzi... ja mam sudocrem, z nivei na odparzenia, ale na razie leży i kurz łapie ;-) potówek dzięki Bogu jeszcze nie ma, a buzię traktuję tym kremem Oilatum i na razie jest poprawa...

reklama
Ja też niczym nie smaruję pupy. Mokre chusteczki przy każdej zmianie pieluszki i codzienna kąpiel wystarczają - nic jej się do tej pory nie działo z pupą. Zresztą z innymi częściami ciała też nie - żadnych potówek, rumieni, trądziku, czy ciemieniuchy. Do kąpieli używam żelu Nivea 2w1, później smaruję małą oliwką Nivea i jest ok :) Jak skończy mi się to opakowanie oliwki to przechodzę na balsam, bo gruczoły potowe i łojowe już u małej działają i oliwka robi się po prostu "za ciężka" do codziennej pielęgnacji. Jak już kiedyś pisałam dostałam trochę kosmetyków Penaten. Wypróbowałam już płyn do kąpieli i balsam - nic się małej nie działo, więc będę je stosować.

Do góry