Tau
Fanka BB :)
A pozniej ladnie wszystko wyczesac :-)Położna poleciła nam, aby na ok. godzinkę przed kąpielą nasmarować główkę oliwką, a potem zmyć.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A pozniej ladnie wszystko wyczesac :-)Położna poleciła nam, aby na ok. godzinkę przed kąpielą nasmarować główkę oliwką, a potem zmyć.
Dziewczynki, ja mam troszkę pytanie z innej beczki, ale mam nadzieję że mi pomożecie. Otóz moja mała ma strasznie zsypaną buźkę, jakby cała była w pryszczach przemywam solą fizjologiczną i ciepłą przegotowaną... niby troszkę blednie, ale po jakimś czasie wraca. troszkę z czółka jej zeszło ale policzki ma tragiczne, zwłaszcza lewy :-( na czole ma taką jak kaszkę, dziwne toto takie, nie wiem co ztym robić... może Wy pomożecie?
Hmmm jednorazowa akcja pozwolila mi pozbyc sie poki co skutecznie ciemieniuchy. Na ok 30min przed kapiela, dobrze naoliwkowalam cala glowke Michaska, a pozniej podczas kapieli dobrze ja umylam. Po ubraniu i w moim wypadku nakarmieniu wzielam sie za szczotkowanie... jak szczotkowalam? We wszystkie mozliwe strony, tak aby wszystko ladnie zeszlo, ale glownie z wlosem - doslownie i w przenosni, bo jak juz zaznaczylam na zamknietym, wytarlam Miskowi troche wlosow ;-). Coz... uparta i zawzieta bylam ;-).Tau moze mam glupie pytanie ale tak na powaznie jak wyczesujesz to pod wlos czy z wlosem?
Annya, a na główce to nie ciemieniucha? Ja widzę, że Ksenia ma lekką, ale na razie nic jej się nie łuszczy. Położna poleciła nam, aby na ok. godzinkę przed kąpielą nasmarować główkę oliwką, a potem zmyć.