reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków

Kasiu, ja tak miałam z Anią i w końcu był to trądzik. Na początku czerwone plamy, potem wyskoczyły białe końcówki, a teraz już ma bladą skórkę, ale pozostało jeszcze trochę takiej jakby kaszki... traktowałam na początku solą fizjologiczną, a potem smarowałam 2 razy dziennie kremem oilatum i znikło :-D

Cypisia, moja mała to cała obłazi ze skórki :szok: ale dodaję oliweczkę do wody, ona się wypluska i skórka znikła :-D

reklama
ja tak zrobiłam i małej znikła pleśniawka już na drugi dzień.też sobie tego nie wyobrażałam,ale wszystkie moje koleżanki mi polecały sposób z pieluszką tetrową(założyć małej na chwilkę aż zrobi siusiu)i delikatnie przetrzeć języczek. :tak:

dobra dziewczyny.... i ja teraz potrzebuje rady.... pojawiły się pleśniawki :baffled::baffled::baffled:
ale jak ja mam się dostać do tego języka???? pieluszką udaje mi się wytrzeć tylko kawałek języczka a dalej nie sięgam
jak zmusić małego by otworzył szeroko buziala lub wywalił jezyk??? :-D:-D macie jakiś sposób???

Kami, masz jakieś specyfiki na te pleśniawy? np Aphtin czy Nystatynę??? pieluszką albo gazikiem... wsadź mu palec do buzi popędzluj mu w buźce, a może jak mleko poczuje to otworzy buzię i mu zrobisz operację fik-mik w buzi ;-)

dobra dziewczyny.... i ja teraz potrzebuje rady.... pojawiły się pleśniawki :baffled::baffled::baffled:
ale jak ja mam się dostać do tego języka???? pieluszką udaje mi się wytrzeć tylko kawałek języczka a dalej nie sięgam
jak zmusić małego by otworzył szeroko buziala lub wywalił jezyk??? :-D:-D macie jakiś sposób???
kamireszel ja byłam u lekarza wczoraj, Piotruś też ma pleśniawki. W trakcie leczenia Pani dr kazała wymienić smoki na nowe (i w butlach i uspakajające), i po leczeniu jak znikną jeszcze 2 dni mam smarować i potem znów wymienić na nowe smoki. ;-) Pani dr powiedziała że bez wymiany smoków nie pozbędziemy się tych pleśniawek.:sorry2:
Ja biorę gazik na palca i smaruję, ponieważ ta nystatyna jest dobra chyba w smaku Piotruś chętnie buzię otwiera :-)

U nas po dwóch dniach na bebilonie pepti i bez pokarmów mlecznych u mnie znacząca poprawa na buźce małej, na czole krosteczki prawie zanikły, zostały na policzkach ale i one chyba jutro zaczna zanikać....jak widać jest sens przez pierwsze 6 tyg przestrzegać diety dla matek karmiących....:tak::tak::tak:

U nas po dwóch dniach na bebilonie pepti i bez pokarmów mlecznych u mnie znacząca poprawa na buźce małej, na czole krosteczki prawie zanikły, zostały na policzkach ale i one chyba jutro zaczna zanikać....jak widać jest sens przez pierwsze 6 tyg przestrzegać diety dla matek karmiących....:tak::tak::tak:

A ja nie widze wiekszych zmian :no: A na widok chociazby masla to slina mi cieknie po cyckach:laugh2:

kamireszel ja byłam u lekarza wczoraj, Piotruś też ma pleśniawki. W trakcie leczenia Pani dr kazała wymienić smoki na nowe (i w butlach i uspakajające), i po leczeniu jak znikną jeszcze 2 dni mam smarować i potem znów wymienić na nowe smoki. ;-) Pani dr powiedziała że bez wymiany smoków nie pozbędziemy się tych pleśniawek.:sorry2:
Ja biorę gazik na palca i smaruję, ponieważ ta nystatyna jest dobra chyba w smaku Piotruś chętnie buzię otwiera :-)

Hehe, Oli, ta nystatyna jest bodajże waniliowa ;-);-) i to jest pomocne przy pędzlowaniu, bo dzieci chetniej pozwalają sobie na takie zabiegi :-D

Kami i Oli, życzę Waszym książętom szybkiego pozbycia się tych pleśniawek :tak:

reklama
Nie ma za co, a po Nystatynie znikną szybko - wiem z autopsji ;-)

Martusiu, Alantan powiadasz, ale ten żółty czy zielony? u mnie na razie dajemy radę z Oilatum :-)

Do góry