reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

a co jak się dokarmia tylkomodyfikowanym? moja zjada jakies 40 ml mleka z butli, dawać wtedy ta k+d?
Asiu ja o to pytałam pediatrę,powiedziała mi, że jak dziecko wypija mniej niż 100ml dziennie MM to normalnie witaminki się podaje bo dawka w MM jest dużo mniejsza, wiec spokojnie możesz dawać i D i K, ja tez tak robię.

reklama
Bafinka u mnie małemu tez skórka schodzi zwłaszcza w zgięciach, ale widziała to położna i mówiła, ze to całkiem normalne, ze nie które dzieciaczki tak po prostu mają, co do rumienia to nie mam pojęcia

My dziś zaliczyliśmy pierwszy spacer, a było tak ciepło, że na dworze byliśmy ponad 2h Samancie skórka nie schodzi, ale profilaktycznie używamy emolium

Bafinka nas wypisali z rumieniem

U nas też schodzi skórka. Smaruję kremem.

W nocy odpadł pępek :-D. Więc wychodzi między 9/10 dniem - czyli jak to moja siostra stwierdziła "książkowo". Jeszcze będę przemywać to miejsce spirytusem bo tak zaleciła położna.

dziewczyny a Wy kapiecie dzieci codziennie, bo mi połozna powiedziała żeby kapać co 2-3 dni?? oczywiście babcie sa oburzone, ze jak to dziecko nie umyć, a ja kąpie co drugi dzień, a tak to przecieram synka mokra pieluszką. U nas kapiele to słaby punkt, bo mały jakoś nie przepada, a że pępek jeszcze nie odpadł to bie można go całego zamoczyć i mam wrażenie że mu zimno, oby potem było lepiej

bafinka
nivea z tego co pamiętamjest po 1 miesiącu więc może uczulać. A schodząca skóra to normalne. u nas pomogła kąpiel w oilatum i smarowanie kremem oilatum.

sińka
dzięki wielkie za informacje, moja zjada około 30-40ml więc będzie dostawać osobno witaminki dalej.

kasiula
ja odkądk małej się już całkiem zagoił pępek kąpie codziennie o 20, żeby jej wyrobić nawyk. ale ona chyba lubi kąpiele bo cichutko lezy tylo wielkie oczy robi jak by zaskoczona była. Czasami nie wykąpie jak na spacer dłużej pójdziemy i wrócimy po 20, ale ta staram się ją jednak kąpać, pozatym po kąpieli ma ładniejszą skóre

do nas się jakaś wysypka na twarzy pojawiła :( takiemalutkie krosteczki ale wiele ich jest :(

U nas też skórka Bartkowi się łuszczy.Kapie w Olilatum a w ciągu dnia smaruje dodatkowo oliwką te miejsca gdzie skóra się wysusza.
My kapiemy co drugi dzień bo mały niestety nie lubi kąpieli i jest bardzo wtsraszony i ma odruch moro i płacze.Zreszta on nie lubi byc goły bo własnie jest taki wystraszony wtedy i boi sie.I nie lubi sie ubierać ;-)

madzia
moja ma podobnie. jak jest golutka to wyciaga rączki i nóżki w odruchu moro jak by chciałą się przytulać. Robi do tego wielkieoczy i słodką minkę. Tylko że ona nie płacze przy tym, wręcz się uspokaja.

reklama
u nas skórka schodziła, ale po kąpielach w emolium problem sie skonczył... mam też emulsję do ciała, ale posmarowałam Hanię tylko 2 razy, bo po kapieli, nie lubi ubierania i wycierania i tych wszystkich zabiegów i nie chcialam jej przedłużać tych niemiłych chwil.

My kąpiemy codziennie, bo Hania kocha wodę, a w dzien robi tyle kupek, że warto pupulkę jej dokładnie wymyć.

Kasiula
pępek można zamaczać, tylko trzeba go dokładnie wysuszyć... położne tak robiły w szpitalu i tak mi wytłumaczyły, w domu normalnie zamaczałam Hanię z pępuszkiem i ładnie nam odpadł, bez żadnych problemów.

Do góry