reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

reklama
U nas pediatra którą wybrałam była u nas w trzecim tygodniu.
Obejżała małą, wytłumaczyła co i jak z szczepionkami, wypisała skierowanie na bioderka i recepte na szczepionke. Położna była 5 razy, ale powinna być 6, tylko ze już nie ma takiej potrzeby.

6 razy położna?
mi się zdawało ze 3razy, nawet chyba w książeczce tak pisało.
u mnie była 2 rayz i raz na klatce nas spotkała jak u sąsiadki była.
Ale jakoś nie specjalnie mam potrzebe żeby częściej była bo jakoś bardzo nie pomogła.

U nas Polozna była juz z 5 razy. Wczoraj odpadł pępek i przyjdzie ostatni raz w przyszła srode.
Krostki z buzi zaczynaja schodzic odkąd owsianka na mleku odeszła w zapomnienie.
Asia jak Majcia była szczepiona na gruźlicę, to starałam sie nie moczyc tego miejsca i nic wiecej. Troszkę sie to papra, potem zrobi sie strupek i zostanie mała blizna.
Ania u nas alergia pokarmowa tez jest tylko na buzi. Dotykowa raczej by sie tyle czasu nie utrzymywala. Wspolczuje ciemieniuchy. Polozna mówiła zeby lo kąpieli masowac glowke szczoteczka. Przy Majce wyprobowalam wszystkie mozliwe środki i jak juz kiedyś pisałam zniknęła
dopiero koło 4 roku życia jak juz włoski były długie. Kiedyś była olejuszka firmy Skarb Matki i to nawet troche pomogło.

A my nadal mamy pępek chociaż już się tylko trzyma można powiedzieć na włosku i może na dniach odpadnie.
dziewczyny a robicie coś z miejscem po szczepionce na gruzlice?
nam zaczeło ropieć troche z tego co wiem to nic złego ale po kąppieli psikam octeniseptem w razie czego.
Ja nic nie robię z tym miejscem po szczepionce bo nic się nie dzieje , można powiedzieć że już to miejsce się zagoiło

6 razy położna?
mi się zdawało ze 3razy, nawet chyba w książeczce tak pisało.
u mnie była 2 rayz i raz na klatce nas spotkała jak u sąsiadki była.
Ale jakoś nie specjalnie mam potrzebe żeby częściej była bo jakoś bardzo nie pomogła.
A u mnie była raz, no i jak byłam z Radkiem w przychodni to ją spotkałam i dowiedziałam się od niej, że z 2 razy jeszcze była, ale mnie nie zastała, a miała dzwonić że do mnie przyjdzie.

u mnie połozna była tylko raz- to widocznie zależy od przychodni. I powiedziała że jakby co w razie pytań to mogę do niej dzwonić ale taka troche nawiedzona ta kobieta wiec mam nadzieje ze nię bede miala potrzeby sie z nia kontaktowac.
Lekarz miał przyjsc dzis ale wzyta przelozona na jutro.
Mój Maksiu od rana ciągle wrzeszczy, trzeba brac go na rece bo tylko wtedy sie uspokaja, no i przy cycku...

U nas była 4 razy a w ten poniedziałek tylko zadzwoniła czy wszystko jest ok.Przyjdzie teraz za tydzień.Mam zresztą do niej telefon i mogę zawsze zadzwoinic jakbym coś chciała.U nas tez przychodzi ten wybrany pediatra.Ja mam panią która leczy też moje starsze pociechy.
Bartuś tez ma krosteczki na skroniach tak w okolicy oczów i po lewiej stronie ma bardziej niż po prawej.I utrzymuja się one już kolejny dzień,Smaruję alantanem i nie widze by coś znikało.

U mnie polozna powinna przychodzic przez pierwsze 8 tygodni zycia dziecka. Najpierw codziennie dopoki nie odpadnie kikut a potem co dwa dni przez nastepne 2 tygodnie. Od 5 tygodnia moze przychodzic tyle razy ile potrzebuje tego matka. U mnie przychodzi 2 razy w tygodniu przy czym teraz kiedy juz nie mamy tylu problemow jestesmy umowione na 1 wizyte w tygodniu plus kontakt telefoniczny jesli cos mialoby sie dziac.
Wspominalam juz na watku laktacyjnym ze musialam zmienic polozna bo poprzednia okazala sie jednak porazka i rowniez dzieki niej zawdzieczam brak pokarmu. Teraz mam super babke, nota bene ta ktora robila mi akupunkture przed porodem. Jest dla mnie jak prawdziwa polozna - doradca, ktora przychodzi nie tylko zeby podpisac karte i spojrzec na Mala ale rowniez wysluchac o moich problemach, rozterkach, strachu itp i konkretnie doradzic a nie ogolnikowo stwierdzic, ze bedzie dobrze i ze tak juz z dziecmi jest...ehhh....

Wow to bardzo często przychodzi.Dla początkującej mamy to napewno bardzo pomocne.Ale w moim przypadku jak do mnie przychodzi raz w tygodniu to i tak nie mam za bardzo oczym rozmawiać bo w sumie to nic mi nowego nie powie ;-)

reklama
u mnie położna była 6 razy, bardzo fajna babeczka i byłam baaarzdo zadowolona, zostawiła mi numer i mogę do niej dzwonić jak będę mieć jakieś pytania. Pediatra ma tez wizyty domowe, ale ja pierwszy raz byłam w przychodnia na "poradni zdrowego dziecka" teraz tam idę na szczepienie

mój tez ma takie krostki jakby trądzik tylko na buzi, od dwóch dni smaruję nivea s.o.s i mam wrażenie schodzą

Do góry