reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

U nas dziś odpadł kikut pępuszka :-D jupiiiii !!

W końcu doczekałam się pediatry, bardzo miłły pan, wszystko dokładnie mi tłumaczył. Obejrzał buźkę Jagódki, stwierdził że wygląda mu to na uczulenie ale dziwne mu się wydało że krostki nie pokazały się też na innych częściach ciała. Więc głowię się z czym mała ma styczność tylko główką co mogło by uczulić. Narazie obserwujemy, przepisał maść dermopanten i kazał smarować buźkę.

reklama
dziewczyny a robicie coś z miejscem po szczepionce na gruzlice?
nam zaczeło ropieć troche z tego co wiem to nic złego ale po kąppieli psikam octeniseptem w razie czego.

ellsi
moja tez ma taką tłustą buźkę, ale to chyba po kremie na każdą pogodę ja przemywam wodą przegotowana, staram się 2 razy dziennie ale czasai zapominam.

dziewczyny a czemu do was przychodzi pediatra? do mnie tylko lekarka rodzinna miała przyjść, ale wybrałyśmy się do niej, o wizycie u pediatry nic nie mówiła,

Asia u mnie jak była połozna to mówiła zeby zadzwonic do przychodni i umówic sie z pediatra na wizyte domową - to tak w celu obejrzenia maluszka i pewnie jakiejś rozmowy na temat szczepień itp.

Co do miejsca po szczepionce to chyba nic nie powinno sie z tym robic ale jak zaczyna ropiec to nie wiem

czyli tego pediatre widzisz raz a potem do swojego lekarza już chodzisz z dzieckiem?
bo u mnie miała być nasza lekarka włąsnie na oglądanie małej i rozmowe o szczepieniach i żeby ją poznać. Ale że ona bez wagi chodzi to my poszłyśmy do niej żeby anulke zważyć.
ja tak z ciekawości pytam :)

Asia u nas był lekarz którego wybrałam dla Jagódki w przychodni, na pierwszą wizytę przychodzi do domu obejrzeć maluszka i powiedzieć o szczepieniach, na następną za tydzień idę normalnie do przychodni wtedy się zważymy

reklama
Do nas też nie przychodzi pediatra, była tylko położna. A na ważeniu my byłyśmy.
Iga moja też ma tylko na buzi i na szyi..czyli też jakby alergia kontaktowa. Może od ubrań, chociaż staramy się kłaść zawsze pieluchę tetrową...ja dzisiaj kupiłam balneum krem specjalny i zacznę smarować buźkę, bo te krosty takie suche się zrobiły.

..i chyba zaczyna nam się robić ciemieniucha:crazy:

Do góry