reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

reklama
hehee Boze.... :O:O

jak mozecie czopki i termometry wsadzac!! :O ja nawet rurke wsadzilam oooooo taka aby gazy uszly jak dzidzia miala kolke i nic jej sie nie stalo a kolka przeszla dzieki temu bo az swiszczalo jak pierdki uchodzily i kupka poszla, jak mi dzidzius sie meczyla godzinami i plakala z bolu to mialam patrzec czy lepiej bylo 1,5cm rurki w dupke wsadzic???

Kochana jeśli karmisz piersią to dziecko nawet tydzień może nie robić kupki.
Ja karmię piersią i jak niunia 4 dzień się nie załatwiła to leciałam do pediatry który mi właśnie oświecił umysł ;) i na następny dzień była kupka i to nie jedna. Jeśli natomiast sztuczne mleko to coś nie tak, bo przy sztucznym mleku powinno dziecko robić przynajmniej 2-3razy dziennie kupkę.

U nas też nie ma ciemieniuszki :) i nie było, nie ma też i nie było żadnych krosteczek :)
niestety, nie karmię samą piersią. Mały dostaje mleko modyfikowane- dlatego tak mnie martwi ten brak kupek. Wiem, że powinien robić przynajmniej raz dziennie. Dziś zrobił pierwszą po 3 dniach, dobrze, że chociaż sam, a nie po czopku, jak to było ostatnio. Na razie na mamy zmienione mleko, jeśli to nie pomoże, to trzeba będzie pomyśleć co dalej:-(

asjaa ja dopajam Krzysia NAN'em i tez robi kupki co 3 dni ale jak juz zrobi to po sama szyję, brzuszkiem i nogami się wylewa:-D Tylko, że ja zagęszczam pokarm więc to może być od tego ;-)W każdym razie zawsze co 3 dni kupka jest.

Ja też jestem za pomocą maluszkowi, Madzia na szczęście kolek nie ma, ale Julia miała i u niej działała tylko rurka odgazowująca. Madzia z kolei dostaje czopka glicerynowego czasem.

ostatnio byłam u pediatry prywatnie, bo mój na fundusz to szkoda gadać - i mówię że Zuzka robi kupy co 2-3 dni a jest na modyfikowanym. Lekarz mówił że póki dziecko nie płaczę i nie męczy się to i co 3-4 dni może robić, tyle że trzeba przynajmniej 120 ml dziennie herbaty w nie wmusić (albo wody). Jeżeli sytuacja jest podbramkowa to czopek - u mnie już nie działa, alebo ta rurka, która spisuje się znakomicie. A muszę powiedzieć że od kiedy kupiłam tą sproszkowaną herbatkę hippa na trawienie w małym ciemnym słoiczku jest dużo lepiej. Ponoć po 3 miesiącach już żadnego problemu z kupą nie ma więc trzeba przeczekać.

Ponoć po 3 miesiącach już żadnego problemu z kupą nie ma więc trzeba przeczekać.

Oj, ja czekam z utęsknieniem na ten magiczny koniec trzeciego miesiąca. Franek co prawda kup ma kilka dziennie, ale czasem chwilę zejdzie zanim je wygniecie. Poza tym ulewa - nie przejmuję się tym, bo przybiera ładnie, no i nie ma tego jakoś ogromnie dużo, ale jest to dość uciążliwe, bo na ubrania trzeba uważać ;) Jak skończy mu się ulewanie, to będziemy też kanapę i fotele prać ;)
Ciekawa jestem, czy to faktycznie wszystko minie mniej więcej za miesiąc. Miło by było :)

reklama
Do góry