reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja maluszka

reklama
My codziennie myjemy uszka wodą - małżowinkę i za uszkami, a raz na jakiś czas wybieram "miodek" patyczkiem, ale tylko to, co wyszło z uszka. Patyczka nie wkładam, żeby nie wepchnąć woskowiny z powrotem.

Nie wiem, czy to dobry wątek, ale nie mam pomysłu, gdzie o to zapytać.

Jak podnosicie dzieci? Chodzi mi o podnoszenie z pozycji leżącej (w łóżeczku) i półleżącej (na leżaku). Oglądałam filmiki Zawitkowskiego, ale jego metoda sprawdzała się jak Franol był mały i lekki, czyli dawno dawno temu. Teraz jakoś nie mogę tego opanować i w rezultacie na szybko często podnoszę Franka pod pachy. A mam wrażenie, że to nie jest najlepsza metoda. Oczywiście od razu przytulam go i podpieram pupę, nóżki, plecy i główkę, no ale chwilę wisi w powietrzu.

Ja podnosze pod pachy tak jak ty, może jestem złą mamą ale nie widzę w tym nic złego. Tak samo było z Julią i nic jej nie jest. Pan Zawitkowski jest dla mnie zbyt skomplikowany nawet zmiana pieluchy w jego wydaniu była dla mnie zbyt trudna.

Ja zmianę pieluchy opanowałam :) Nawet łatwiej mi przekręcać Franka na boki niż podnosić do góry. Zresztą Franek bardzo pomaga, bo sam wierzga nogami w górę i wystarczy podłożyć rękę, żeby nogi na niej oparł i już można czyścić pupę :)

ja też podnoszę tak jak wy pod pachy. źle czy dobrze - mały już za ciężki, żeby się inaczej gimnastykować przy wyciąganiu z łóżeczka. krzywda mu się raczej nie dzieje

ja też podnoszę pod pachy. Co do Zawitkowskiego to dla mnie te jego metody są lekko zakręcone i trochę nieżyciowe...chociaż niektóre rzeczy fajnie tłumaczy

reklama
my też pod pachy, a główkę sama trzyma. Co do rad Zawitkowskiego przy zmianie pieluchy to skończyło się to tak że i Zuzka i jak byłyśmy całe w kupie

Do góry