reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

ja walcze z ciemieniucha na głowie brwiach na powiekach i pod oliwka masło nic nie pomogło dziś kupiłam olejuszkę zobaczymy

na sucha skórkę stosuję oliwe z oliwek super a dziś lekarz podpowiedziała zeby dodawac oliwę do kąpieli i efekt jest super całe ciałko naoliwione już nie smarowalam niczym po główka też nawilżona jestem zadowolona

a co do mąki to dosypywałam do wody zeby pozbyć sie krostek i chyba za bardzo wysuszyłam głowę bo wyskoczyła ciemieniucha

a to nie robiłaś krochmalu?

Ja pozbyłam się ciemieniuchy u Mikołaja dzięki zwykłej oliwce. Moczyłam główkę w oliwce, nakładałam czapeczkę na ok 1 h przed kąpielą, przed samą kąpielą znowu moczyłam główkę w oliwce i okrężnymi ruchami ścierałam pieluszką tetrową to "coś" z główki i brwi. Potem to wyczesywałam.

reklama
oooooo nie wiedziałam ze sie tak robi a ja odrazu do wanienki sypalam

pisałam wam ze mała dostała uczulenia od oliwki na szyjce i od tamtej pory ja ta szyjke ma ciagle czerwona raz mniej raz mocniej juz nie wiem czym to smarowac poradzcie cos

oooooo nie wiedziałam ze sie tak robi a ja odrazu do wanienki sypalam

pisałam wam ze mała dostała uczulenia od oliwki na szyjce i od tamtej pory ja ta szyjke ma ciagle czerwona raz mniej raz mocniej juz nie wiem czym to smarowac poradzcie cos
Moze najlepiej niczym:tak:Mi to ciezko nawet Jasiowi szyjke umyc bo tam pelno faldek:tak:

Ja smaruję fałdki albo Bepanthenem albo mąką ziemniaczaną...

Dziewczyny, doradźcie mi. W czwartek mamy szczepienie i położna kazała mi kupić coś przeciwgorączkowego i przeciwbólowego, żeby podać wieczorem małej. Ale jak szukam w necie co mogę dać, to wszystko jest od 3. miesiąca (ona ma 6 tyg). Może któraś ma coś sprawdzonego??

Mnie pediatra kazała kupić czopki do 10 kg i dać w razie czego 1/3. Kupiłam Paracetamol hasco. Ale przeciez przed szczepieniem obejrzy Małą pedistra to najlepiej jej spytaj co kupic i ile podać i potem kup.

Ja smaruję fałdki albo Bepanthenem albo mąką ziemniaczaną...

Dziewczyny, doradźcie mi. W czwartek mamy szczepienie i położna kazała mi kupić coś przeciwgorączkowego i przeciwbólowego, żeby podać wieczorem małej. Ale jak szukam w necie co mogę dać, to wszystko jest od 3. miesiąca (ona ma 6 tyg). Może któraś ma coś sprawdzonego??
jest ibufen dla dzieci od 1 m-ca, w płynie, jest dozowanie przeliczane na kg
IBUFEN D DLA DZIECI - ZAWIESINA (100 MG/5 ML) 120 ML - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl - tutaj jest Ibufen D od 3 m-cy, ale to odpowiada 5kg. ja mam w domu ibufen od 1 miesiąca

Kurcze, u Jasia na czole pojawila sie ciemieniucha.Na glowce na razie nie ma nic i z reszta na glowce latwiej wyleczyc bo mozna wyczesac a on ma na czole zaraz nad oczami i troche na brwiach.Wiecie moze jak sie tego pozbyc??

reklama
Kurcze, u Jasia na czole pojawila sie ciemieniucha.Na glowce na razie nie ma nic i z reszta na glowce latwiej wyleczyc bo mozna wyczesac a on ma na czole zaraz nad oczami i troche na brwiach.Wiecie moze jak sie tego pozbyc??

ja w dzien smaruje kilka razy oliwka nabieram na payczek do uszu i przecieram delikatnie bo lubi iliwka splynac do oka i tak przed myciem lekko podwadzam paznokciem wczesniej bralam szczotka ale balam sie o oczy a brwi robily sie strasznie czerwone

Do góry