reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja maluszka

agbar wprowadz diete jak nic.... i moze podejdz do pediatry niech ci da masc bo dziecku trzeba pomoc-moze to synka swędzi
elena to najprawdopodobniej odparzenie. sudocrem moze pomoze i dobrze pozwolic dziecku posmigac troche bez pieluchy nie sobie tyłeczek przewietrzy

reklama
Elena ja też myślę, że odparzenie. i też doradzam sudocrem. też może być wina pieluch, ale jeśli nie zmieniałaś na inne a wcześniej nie było problemu to ok - przewietrzyć dupcie i tyle hehe

Moje obawy się sprawdziły - to odparzenie. Już wczoraj zaczęłam sparować go kremem na odparzenia, ale na stanie mam Nivea. Cały czas lecimy na Pampersach, więc podejrzewam, że to przez jego brzuszek coś. Ma lekkie problemy trawienne bidulek. ;-(

Moje dziecko wysypało na buzi. Tzn już dwa czy trzy dni temu. Tracę nadzieję, że to potówki, bo po pierwsze jak dla mnie za dużo tego, a po drugie robią mu się teraz z tego strupki. Jak powiedziałam, że będę musiała chyba przejść na dietę eliminacyjną, to mój tata zapytał co teraz będę jeść, bo już teraz jem byle co. Niech się nie martwi, z głodu nie umrę, a może dziecku pomogę.

U nas wyskoczyły potówki zwykłe i te ropne. Co się okazało, że te ropne zamieniły się w gronkowiec. Dobrze, że poszłam z nim do pediatry (w całkiem innej sprawie) i dzięki temu już mamy to za soba, znaczy wszystko znikło, ale dalej się smarujemy.

a ja jeszcze wróce do odparzeń. Wczoraj wykąpałam Ale w nadmanganianie i dzisiaj krostek nie ma wogóle. Reszte ciałka posmarowałam balsamem zeby jej nie przesuszyc a pupke zostawilam i nie ma śladu odparzenia-także polecam.

Ja myślę, że u nas to jest spowodowane zmianą wody, bo pojechaliśmy na trochę z synkiem do moich rodziców, a tam jest bardo twarda woda, dlatego od dziś podgrzewamy wodę z filtra. Zobaczymy, czy będzie poprawa.

reklama
Do góry