reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U Tomka pojawiła się ciemieniucha, a ja zapomniałam w jakiej kolejności wykonywać zabiegi zwalczające ;-) Po natłuszczeniu główki najpierw trzeba wyczesać, czy umyć?
Mój starszy miał ciemieniuszkę i najpierw wyczesywałam,a potem spłukiwałam.

Uszka też czyszczę tymi "dzieciowymi" patyczkami,a pazurki obcinam jak nie śpi,żeby go powoli przyzwyczajać do tego zabiegu.Nawet ostatnio się nie kręci,tylko przygląda,co mu tam matka robi :-)

reklama
U nas jakos nie zauwazylam zeby paznokcie byly brudne,za to rosna jak szalone i trzeba obcinac co dwa trzy dni.a to juz jest cala akcja bo mala tego nie cierpi:no:

Dziewczyny czy wasze dzieci sie slinia? bo u nas jest takii slinotok jakby sie malej ta slina ulewalo doslownie.moze to jest jakis problem,ze slabo sobie z ta slina radzi?

U nas jakos nie zauwazylam zeby paznokcie byly brudne,za to rosna jak szalone i trzeba obcinac co dwa trzy dni.a to juz jest cala akcja bo mala tego nie cierpi:no:

Dziewczyny czy wasze dzieci sie slinia? bo u nas jest takii slinotok jakby sie malej ta slina ulewalo doslownie.moze to jest jakis problem,ze slabo sobie z ta slina radzi?

Wonka pewnie chodzisz w jasnych bluzkach i mała nie skrobie pazurkami,
a produkcja śliny się ustabilizuje, mój "waryjot" ma dużo śliny i jak zaczyna gadulić to sie potrafi zakrztusić i zadławić, na moment nie mogę go spuścic z oka albo lece jak słysze kasłanie

Wonka, ślinianki rozpoczęły produkcję pełną parą. Dzieć sobie jeszcze nie radzi z nadmiarem śliny, więc część wypływa z buźki. Teraz mogą być też bardziej sluzowate kupki, wszystko przez ślinę, którą wydalaja razem z kupaczkami;) Johny też zaczyna ostro pluć:)

U nas też pazurki jakby w ziemi robił :) i ślini się też więcej a najwięcej jak na brzuszku leży.

u nas też rosną jak szalone co 3 dni obcinam i na śpika, bo tak to się strasznie wyrywa..

tak, mój też się ślini, po prostu nie nadązy z łykaniem :-p

wampi a czemu uszu nie moczysz małemu?
ja tam mocze małego całego łączni z uszami- oprócz oczu i buźki oczywiście :-)

u nas niemoczenie jest niemożliwe, prawdziwy pływak ma tylko otwór do oddychania :-D:-D:-D

niczym mały delfinek Wasz Leoś:)))) zazdraszczam.. moja jak jej kropla do oka wleci to jakby jej ocean wplynal.. nie umie oddechu zlapac....

a i u nas slinotok na porzadku dziennym.. i krztuszenie sie slina...

uszka sie tez sie mocza, ale je osuszamy.. nie da sie uniknac nie moczenia...

reklama
hehe to widzę, że nie tylko mój ma brudne paznokcie ;) śmiałam się, że może dłubie w nosie :D ;D Myślałam, że Dorianek się tak ślini ale jak was czytam to nic przy waszych :) czasem nawet bańki robi :) Ja uszka też czyszcze raz od czasu chyba żę się zamoczą (co rzadko się zdarza) to osusze patyczkiem.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry