reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja będe u używać ten płyn 2w 1 i nic więcej chyba, że nie będzie wystarczająco nawilżać skóry małego..

reklama
bo ja mam płyn do kąpieli z Hipp-a i ewentualnie wleje troszkę oliwki i dlatego zastanawiam się czy kupować jeszcze te mydło co jest do ciała i włosków

ja dostałam taki żel dla dzieciątka do mycia z musteli i wiem ze jest świetny bo używa go moja znajoma i po kąpieli jedynie co to oliwka dla ewentualnego natłuszczenia bejbaska

albo plyn do kapieli albo zel do mycia. jesli srodek myjacy nie zawiera oliwki lub parafiny to maluszek moze miec przesuszona skore i warto wowczas stosowac dodatkowo balsam/mleczko/krem do ciala bo od smarowania oliwka raczej sie odchodzi. czesto maluchom wysusza sie skora na samych dloniach i/lub stopach, wtedy bardzo polecana jest oliwka w zelu j&j ale tylko na te czesci ciala.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
albo plyn do kapieli albo zel do mycia. jesli srodek myjacy nie zawiera oliwki lub parafiny to maluszek moze miec przesuszona skore i warto wowczas stosowac dodatkowo balsam/mleczko/krem do ciala bo od smarowania oliwka raczej sie odchodzi. czesto maluchom wysusza sie skora na samych dloniach i/lub stopach, wtedy bardzo polecana jest oliwka w zelu j&j ale tylko na te czesci ciala.
a dlaczeko od oliwki sie odchodzi???

ze wzgledu na zatykanie porow i kiepskie wchlanianie, tak samo jak do smarowania brzucha w ciazy.

U nas na szkole rodzenia położna również mówiła, żeby oliwki raczej nie stosować do nawilżania ciała codziennie bo właśnie zatyka pory. Ja w każdym bądź razie używać nie będę, najwyżej w razie konieczności.

reklama
Z tego co pamiętam to oliwki również używało się na ciemieniuszkę,więc oliwkę mam w zapasie ;-).No chyba że wymyślili znów coś nowego,bo dużo się przez te pięć lat pozmieniało.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry