reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
elwiwas czytałam bardzo pozytywne opinie na temat tego płynu nutri sensitive. Poza tym ten drugi (2 w 1) jest z dodatkiem ekstraktu z rumianku - rumianek może wywoływać uczulenie. Ja bym postawiła na ten sensitive a jak maluch będzie miał bujną czuprynkę to najwyżej dokupisz jakiś szampon w piance - żeby nie spływał do oczek.

lenka a myslisz, że to wystarczy ? wiesz może jaką to ma konsystencje ? Czy taki płyn wystarczy...

Dzieki dziewczyny za rady, chyba właśnie zdecyduje sie na ten 2w 1 bo napisali, że nie wysusza skóry więc musi mieć coś w sobie nawilżającego... :)

Dziewczyny czy któraś z Was używała Sterimaru baby?? Kupiłam ostatnio i nie byłabym soba gdybym nie wypróbowała na sobie... No i się rozczarowałam bo nie wiem czy on tak psika jak szalony czy mnie się trafił popsuty???

Alis większość szpitali nadal uzywa spirytusu... w każdym bądź razie wszystkie w mojej okolicy....

ale przecież każda z nas ma swoje przekonania i praktyki...część nie będzie uzywała niczego, część spirytusu a część tego oceniseptu... i myślę że wszystkie maluszki będą miały tak samo zadbane pępuszki...

ja nt pępuszka dokształciłam się na szkole i dowiedziałam że i owszem LEKO (spirytus) do niedawna był jeszcze używany, ale ze względu na to, że był jedynie bakterio- a nie wirusobójczy zrezygnowano z niego w szpitalach na rzecz właśnie Octaniseptu. Już żłozyłam zamównie w doz 40zł jak pisałyscie, ale z uwagi na szerokie zastowoanie (podobno jest super na bolące gardło do płukania) uwazam ze to i tak dobra cena.

Dzieki dziewczyny za rady, chyba właśnie zdecyduje sie na ten 2w 1 bo napisali, że nie wysusza skóry więc musi mieć coś w sobie nawilżającego... :)

ja zdecydowałam się na początku na oilatum emulsję do kąpieli, dodatowo krem do ciała kąpieli a do włosków po miesiącu chcę zacząc używać johnsona. po skończonym oilatum zacznę używać hippa.

Ostatnia edycja:
reklama
ja stawiam na mydełko dla maluszków,ewentualnie kapiel z krochmalem tak jak z Zuzią a jak będą jakieś problemy to dopiero wtedy będę siegać po specjalistyczne kosmetyki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry