reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
to ja tez się poskarżę - użyłam ostatnio emulsji do kąpieli Atoperal (coś jak Oilatum, Balneum, Emolim itp.), bo dostałam od teściowej mnóstwo próbek. ŚMIERDZIAŁO RYBĄ! :/

muszę sie poskarżyć ze dzidzius nie doprał plam z marchewki i jabłka :(
uuu, a u nas dopiera, mieliśmy cały śliniaczek w marchewce ubrudzony, przeleżał kilka dni w koszu i prałam w 40 stopniach i po plamkach nie ma ani śladu

tysia ja myję główkę od urodzenia w Musteli- rumiankowym

afiliacja my mieliśmy Emolium- emulsję i mi śmierdziała papierosami:baffled: (podobnie mi śmierdzi jelp czy lovela do białych), a teraz mamy olejek Emolium i mój mąż twierdzi, że wali tak jak wtedy, gdy się opala świnię po uboju:szok:, fakt śmierdzi okropnie:dry:

Emolium (emulsji do kąpieli) też próbowaliśmy i zapach nie należał do najprzyjemniejszych, za to była bardzo tłusta! ale mogłam za dużo wlać do wanienki... :/

Mi najlepiej się sprawdzały emulsje Oilatum i Balneum. Tym też myłam zawsze włoski małej, ale my mamy ich niewiele ;)

Czym myjecie główki dzieci? Używacie juz szamponu? Jak tak to co polecacie?

szampon hipp, u nas bez szamponu nie da rady ;)

a te dziewczyny, które nie jedzą produktów mlecznych czy bierzecie jakieś preparaty na zęby??

nie tyle na zeby co ogolnie na ubytki wapnia ktore dziecko ze mnie wysysa a raczej wysysalo: Calcium-Sandoz forte, tabletki musujące, 500 mg Ca, 20 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

muszę sie poskarżyć ze dzidzius nie doprał plam z marchewki i jabłka :(

plamy po sloiczkach zawsze spieram natychmiast zimna woda z mydlem i wieszam ubranko/sliniaczek do wyschniecia a potem piore normalnie z reszta ubranek.

dzięki Nataliak, ale zanim przeczytałam to byliśmy na zakupach i kupiłam wapno (300 mg jonów wapnia) +witamna c.
dobre, bo rozpuszczalne i smak pomarańczowy :-p
chwilowo będę to piła i zobaczymy, czy u młodego będzie jakaś poprawa.
dziś na śniadanie zjadłam 3 kanapki z wędlina i cienko masłem do tego herbata- rumiankowa hehe :-)

Nie wiem czy to w tym temacie... jak nie to przepraszam.

Czym myjecie główki dzieci? Używacie juz szamponu? Jak tak to co polecacie?
Ja tym co Elwiwas, u mnie w sklepie jest z pompką;-) I płuczę wodą z wanienki, normalnie ręką, a kąpię w kranówie. Ale mój synek ma 10 włosów na krzyż:p

tysia, ja kąpię małego w oilatum, ale główkę myję mu nivea Nivea - Baby Nutri Sensitive - Żel do mycia twarzy, ciała i własów 250 ml - zdjęcia, foto, galeria produktu bo tak cudownie pachnie :-)

co do nas, to rano użyłam rumianku do przemecia twarzy i dziś nie piję mleka, a ni nic co ma z mlekiem wspólnego i zobaczymy..

a te dziewczyny, które nie jedzą produktów mlecznych czy bierzecie jakieś preparaty na zęby??
Ktoś polecał wysuszone, pokruszone drobniutko skorupki z gotowanych jajek do jedzenia dosypywać (chyba Julienx), ale ja jeszcze nie użyłam bo zawsze mi ktoś wyrzucił zanim wyschły porządnie, choć tłumaczyłam po co mi to:dry:

reklama
my pluczemy woda z wanienki chociaz jest w niej juz troche zelu do mycia ;) no i obowiazkowo kubeczek bo reka za malo wody sie nabiera na taka burze wlosow ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry