reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Nie wiem czy to w tym temacie... jak nie to przepraszam.

Czym myjecie główki dzieci? Używacie juz szamponu? Jak tak to co polecacie?
ja używam żel do mycia ciała i włosów z nivea i jestem zadowolona.

a jaka wodu płuczecie główkę maluszków?
ja płuczę kranówą bo nie chce mi się szykować przegotowanej.I muszę sporo splukiwać bo włosków też sporo:-D

My używamy olejku i oliwki z Linomagu :-)
Włosków jest maluuutko więc myjemy je w tej samej wodzie co jest kąpany.

acha bo mi mama doradziła płukać główkę w przegotowanej wodzie, ma to zapobiec ciemieniusze. ale jeśli już nie wyszła to chyba już nie wyjdzie, co ?

elwiwas, u nas byla tylko raz ciemieniucha, jakoś w 3 tygodniu życia i teraz nie ma, a nie używam przegotowanej wody ;-)

moja mama miała problem z moim bratem, doktor jej doradził żeby płukać w przegotowanej wodzie i jak ja się urodziłam to tak robiła i nie miałam, kto wie może to ta woda pomogła ale pewnie reguły nie ma;)
a buźkę ?

buźkę rano i w ciągu dnia staram się wacikiem z przegotowanej wody, a wieczorem przed kąpielą, jak leży na przewijaku maczam wacik w wanience z woda i oilatum i tym przemywam, zresztą jak się młody kąpie to tak chlapie, że i tak ma na buźce tą wodę :-p

Ja w kąpieli buzię myję tą samą wodą, co się będę chrzanić - to facet jest!:-p A w ciągu dnia chusteczkami nawilżanymi.

Ja przed kąpielą myję buzię przegotowaną wodą - na przewijaku. Ogólnie u nas kąpiel to wygląda tak że na przewijaku jest myta najpierw buzia, potem uszka, potem siur a na końcu cała pupa - wszystko tą samą przegotowaną wodą, tylko z zachowaniem należytej kolejności, żeby po tyłku buzi nie myć :). Potem Jacholec jest przejmowany przez ojca i wędruje do wanienki a tam mycie reszty ciałka i ogólne pluskanie. No i zwykle włożenie do wanienki z ciepłą wodą zaczyna się od siku prostego, dlatego wolę nie myć buzi w wanience :tak:

reklama
elwiwas ciemieniucha moze sie pojawic mniej wiecej w ciagu pierwszych 6miesiecy zycia.
a buzke myjemy w kapieli czasem sama woda z wanienki a czasem odrobina zelu do mycia ciala.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry