reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Nie wiem czy w dobrym wątku piszę :sorry:
Dziewczyny po czym zauważyłyście że pora na zmianę pieluszek na większe? bo my ciągle w 2 jeszcze siedzimy i może już pora na zmianę. Choć wydaje mi się że są jeszcze dobre. Pamiętam że pisałyście że u chłopców powinno się zakładać luźniejsze.
Nie wiem ile Sami waży, miesiąc temu ważył prawie 5kg więc teraz pewnie już z 6 będzie.

edziook, my od dwóch tygodni jedziemy na pampkach trójkach. Pewnie przejście z mniejszych na wieksze głównie zależy od rozmiaru maluszka. Jak twój syneczek nie za duzy to sie nie spiesz, mój jak miał 6 tyg to prawie 6 kg ważył a wczoraj na wadze łazienkowej jak się z nim zważyłam (choc miałam czekać do wtorku na szczepieniu) to wyszło mu 7 kilo. Tak więc trójki to mus.

my na 3 lecimy juz trzecie opakowanie wiec 200 sztuk juz prawie zuzytych czyli z 3 tyg napewno:-)

edziok ja przeszłam na trójki jak się zrobiło upalnie i małego przymała pielucha odparzyła. Więc od razu poleciałam po trójki ktore, co prawda, były jeszcze na niego za luźne i początkowo przeciekały i sięgały do kolan, ale wolalam to, niż żeby ten zasikany żel przylegał mu do pupy i grzał w upały bez dopywu powietrza, bo przylegał ciasno. No i na nóżkach zaczęły się już gumki odznaczać. W sumie gdyby nie upały to z tydzień dłużej pewnie by jeszcze "pochodził" w dwójkach.

reklama
My nadal używamy 2, mamy jeszcze jeden cały jumbopack ale jak go skończymy to też przetestujemy 3 bo 2 powoli robią się za ciasne, czyt. odznaczają się właśnie te gumki na nóżkach choć nie zawsze. Jak zapniemy luźno pieluchę to jest ok.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry