reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

Witam:))

Co do picia alkoholu to jestem całkiem przeciwna zreszta tyle się nasłuchałam i naczytałam co alkohol robi z dziećmi że nie mam na niego nawet ochoty. A pierwszy raz słysze żeby lekarz polecał picie hmmm dziwne.
Zreszta tez sa rózne wersje co do picia alkoholu w ciązy a przeciez badania mówią i niestety sa na to dowody (chore dzieci po urodzeniu) że każda ilośc alkoholou może zaszkodzic. Wiadomo nie musi ale skąd wiemy ze akurat ta szklana piwa czy to wino akurat naszemu maluszkowi nie zaszkodzi??. Gdzie jest ta granica ilości szklanek piwa czy wina. Moim zdaniem najlepiej całkiem odstawić na czas ciązy i na czas karmienia. Czy to tak strasznie dłgo... Ja bez problemu wytrzymuje :)

reklama
Ja czasami pozwalam sobie na kieliszek winka. W ciąży też kilka razy wypiłam piwo czy słabego drinka.

Co do smoczków to ja zmieniam jak się zużyją, średnio raz na miesiąc.

a ja sie boje pic
w ciazy to tylko wypilam 2 lyki bialego wina rozrobionego z toniciem jak wznosilismy toast za to ze jestem w ciazy z cala rodzinka
a teraz jak karmie to samo......no od czasu do czasu napije sie z lyka, dwa piwka czy bayleysa jak moj sobie popija :-)

a smoczki mam az 5 i wszystkie leza nieuzyte :sorry2:wiec niepomoge

ponieważ Marcel bez smoczka nie moze sie raczej obyć
wymieniamy co miesiąc
mamy dwa na zmianę;-)

u nas jest wymiana co miesiąc, na raz używamy 2 smoczków i co miesiąc wywalamy i kupujemy nowe :tak: to można poznać po tym jak powłoczka smoczka jest taka zmętniała nie schodzi nawet po wygotowaniu...

jak czesto myjecie dzieciom glowke tzn jak maja wlosy

W związku z tym, że moja mała ma gęstą czuprynkę, główkę myję jej codziennie szamponem Bambino :tak:i wszystko jest w porządku:-D

Mamuski czy przy takiej pogodzie ( no niee oczywiście -10stopni ) wychodzicie o tej porze roku ze swoimi pociechami codziennie na podwórko. Bo mam mieszne uczucia ja staram sie wy:baffled::baffled::baffled:chodzić prawie codziennie ale nie wiem czy to przy takim maluszku nie jest za czesto ( spacery trwają godzinke )

Co do spacerów to ja wychodzę z niunią codziennie o tej samej godzinie :tak:
Spacerki nasze trwają od 1,5 do 3,0 godz. Amanda zazwyczaj podczas nich smacznie śpi :-)

Ja na chroski,liszaje i tego pochodne stosuje krem specjalny emolium,ktory przepisał mi lekarz,jest rewelacyjny i kazdemu polecam w mgnieniu oka wszystko schodzi.
Jest on na bazie trójglicerydy oleju z kukurydzy,mocznika i masła shea.Polecam

Tej samej firmy pani doktor poleciła mi olejek do kąpieli i krem bo moja niunia miała strasznie przesuszoną skórę na brzuszku i na pleckach mimo stosowania oliwki i teraz jest wszystko dobrze:tak::tak::tak::tak:
Również polecam:-D

Mam jeszcze jedno pytanie jakie jest wasze zdanie na temat wypicia np. piwka????
Ja karmie małego naprzemiennie piersią i butlą jeszcze przed ciążą lubielismy z męzem od czasu do czasu usiąść i wypić sobie jedno piwko na pół zastanawiam się czy można sobie na to pozwolić?????

POZDRAWIAM
KARINA

mnie odrzuciło podczas ciąży od wszelkiego rodzaju alkoholu :happy: i nie ciągnie mnie do niego również teraz :tak::tak::tak::tak:

A co do smoczków to moja niunia nie używa :cool:

karina1980 ja jestem całkowita przeciwniczka picia alkoholu kiedy sie karmi piersią. Jakos nie wyobrażam sobie żeby mój Kacperek z mlekiem matki pił choc by pół piwa. Takie jest moje zdanie

reklama
Do góry