reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Gosiek, ale nie wiesz co by było, gdyby Ci wyszły w 3 miechu :-)

A tak poważnie, to ja mam zęby jak przysłowiowa stal, ale z dziąsłami mam problemy (i to ewidentnie jest genetyczna skłonność po papie), zaś małż zupełnie odwrotnie.
A'propos zębów, to Kuba chyba ma po mamuni, bo dzisiaj byliśmy u dentysty i nadal wszystkie zdrowe :-D Bardzo mnie to cieszy, bo już ma prawie 4 latka i zero plomb, ale myslę, że to nie tylko zasługa dbania o zęby, ale też skłonności :-)

reklama
Aniez dużo tez podobno zależy od tych bruzd bo tam się najbardziej zbiera i podobbo lepiej jak dziecko nie ma ząbków za ciasno bo takiemu małemu i tak jest umyć dokładnie cięzko a samo dziecko nie potrfi też dobrze jeszcze tego zrobić i zęby z przerwami domyć łatwiej .

No nie wiem... ja mam bardzo ciasno zabki w szczęce i dziury się nie robią, ale właśnie przez tę ciasnotę i ułożenie mam tendencje do osadzania sie kamienia, który dewastuje dziąsła :-( Mam nadzieję, że chłopaki jednak zgryz po papie odziedziczą :-D

Polincia wstala dzis z jednym oczkiem pol przymknietym. I placzek jest od rana, co jej sie nie zdarza. Tempreaturki brak, innych objaw rowniez.
Myslicie, ze takie oczko moze byc oznaka czegos, jakiejs choroby? A moze cos ze spojowkami? Albo cos jeszcze innego?

Polincia wstala dzis z jednym oczkiem pol przymknietym. I placzek jest od rana, co jej sie nie zdarza. Tempreaturki brak, innych objaw rowniez.
Myslicie, ze takie oczko moze byc oznaka czegos, jakiejs choroby? A moze cos ze spojowkami? Albo cos jeszcze innego?

A ropieje jej to oczko / BO SZymek miał niedawno takiego wirusa , krople dwa dni i było po problemie :)

nie ropieje, poprostu prawa powieka taka jakby lekko spuchnieta, i otworzyc nie umie

Katiczku, obserwuj to oczko, u Bartusia najpierw była opuchlizna, potem łzawienie, potem ropka... jak nie jesteś pewna idź do lekarza po kropelki, zaś na razie przemywaj oczko solą fizjologiczną. Taki wirusek to nic groźnego, więc sie nie martw, po kroplach ładnie przechodzi.

Byliśmy na bilansie i PRZYTYLIŚMY!!! Z nieszczęsnych spadkowych 9,7 kg (z 10,5 kg) osiągnęliśmy znowu 10 kg :-D także dał radę po tym wirusie i ładnie poddtył :-) Ma 80 cm, uweilbia stetoskop, nienawidzi zaglądania do paszczęki, dal sobie nawet zmierzyć ciśnienie :-D Strasznie sie cieszę, że ta jelitówka conieco za nami :-D :-D :-D

reklama
Do góry