reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

drobinka ,ja go nie znam :no:
Swojego atopika smarowałam HUD Salva i nam pomagało.Kąpałam co drugą kąpiel w nadmanganianie potasu ,by skórę odkazić i właśnie bez mydła ;-)
Myłam małego tylko w szarym mydle i u nas śladu po atopii nie ma .Do tego oczywiście dieta eliminacyjna :baffled::-p:-p

reklama
Ja ostatnio dla mojego Bartusia kupiłam balsam cetaphil z serii dla dzieci. Smaruję kilka razy dziennie zwłaszcza łokcie Bartusia (ponieważ tam było najgorzej). Zauważyłam, że po nim mniej się drapie. A co wy sądzicie o tym balsamie?

Drobinka, ja nie znam cetaphilu dla dzieci, ale posmarowałam zwykłym i była masakra.
Właśnie dzwoniłam do alergologa, na nfz termin na lipiec przyszłego roku, później zadzwonię ile kosztuje wizyta prywatnie.

czarnula - a po co codziennie? Niemowle to nie kobieta kolo 30tki ;-) Mi polozna mowila, ze jak sie za duzo smaruje to skora dziecka nie nauzcz sie sama regulowac natluszczenia i potem taki dziec jako dorosly musi cale zycie walczyc z problemami skornymi :baffled:

drobinka - ja mojego synka smarowałam Cetaphilem, kiedy po urodzeniu łuszczyła mu się skóra na nogach, jak dla mnie to bardzo dobra seria - dermoprotektora używamy oboje, a emulsję ja mam do demakijażu :-p

reklama
Ja używałam w PL przez ponad miesiąc ten balsam do ciała oraz emulsję do mycia z cetaphilu i całkiem fajnie się sprawdzała jako nawilżacz natomiast czerwonych miejsc w zagięciach pod kolanami,pod szyją,łokcie oraz w pachwinach nie zlikwidowała. Tutaj od tyg stosuję te kosmetyki i po tych czerwonych miejscach od kilku dni śladu nie ma-jeszcze tylko minimalnie pod kolanami zostało ale też i to już ładnie schodzi. To wlewam do wanny do kąpieli : Dermol Emulsja 600Ml, Dermol MarQ-Ltd
a to do mycia oraz smarowania : Dermol Lotion 500 Ml, Dermol MarQ-Ltd

Do góry