reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pęcherzyk ciążowy 16mm a brak widocznego zarodka!!!Pomocy!!!!

reklama
Cześć Kłaczek. Sorrki, że sie nie odzywałam i nie dałam znać ale dopadła mnie straszna grypa i trzyma mnie już drugi tydzień a że jestem w ciąży :-) Więc leczę się naturalnymi lekami. Byłam 23 grudnia u lekarza i okazało się, że wszystko jest w porządku dzidziuś się rozwija i nie ma podstaw do niepokoju. 24 grudnia zachorowała temperatura 38,8 i tak przez trzy dni byłam u lekarza ale zaleciła herbatę z lipy, cytrynę i dużo odpoczynku. Dzisiaj mam wizytę u ginekologa. Więc będę wiedziała co dalej. Strasznie się cieszę a z drugiej strony mam okropne wahania nastroju i płaczę nie wiem dlaczego. Pój pusty pęcherzyk ciążowy okazał się nie taki pusty. :) Chciałam Ci bardzo podziękować za wsparcie :-* A jak u Ciebie ??

a widzisz :) gratuluje i bardzo się cieszę, daj znać jak dziś po wizycie :-)

polecam syrop *spam* :-) na przeziębienie dla kobiet w ciąży
wahania nastroju to normalne, dużo odpoczywaj i dbaj o siebie i maleństwo.

Madziula, dziekuje za wiesci! Powiem to tak: UFF... A ten halas to kamien z serca.;-) Wahania nastroju masz, bo jestes w ciazy, kochana - hormony z lekka swiruja i stad takie efekty, ale to normalne. Ty sie ciesz, ze nie bywasz wsciekla o byle co bo to potrafi byc bardziej uciazliwe. Dla otoczenia.:-D Teraz ladnie dbaj o Was oboje i ciesz sie tym malenkim cudem w Tobie.
U mnie... W sumie w kwestiach prokreacyjnych o ile wiem lipa. Tzn. po ostatniej @ odpuscilismy "prace tworcze" bo mam zapalenie sciegien w prawej rece i biore leki. Lekarka twierdzi ze przesilone, ze przegielam z silownia - moja silownia ma prawie rok, wazy 14kg i bardzo prawdopodobne ze jest przyczyna problemow ze sciegnami. Dosc ze na razie musze wyleczyc reke bo raz ze pakowac sie w ciaze z przewleklym stanem zapalnym w organizmie to dla samej ciazy niefajnie, dwa ze z bolu mozna sie wsciec i chcialabym sie tego pozbyc jak najszybciej. Niestety pierwsza partia lekow nic nie dala, na wtorek umowilam sie do GP i niech inna terapie obmysli bo ta nie skutkuje. Karol nam rosnie jak marzenie, wiec nie jest tak pusto jak kiedys - gada po swojemu, pierwsze slowa po polsku, ze dwa po angielsku, wszedzie chlopaka pelno, to jest pociecha.

Witajcie
Ja jak byłam 17 grudnia na wizycie u lekarza to byłam w 4 tygodniu ciąży,i nie było widac zarodka tylko pęcherzyk.Teraz mam wizytę w poniedziałek więc myslę że już zobacze swojego ukochanego skarbka:-)

super że okazało się, że pęcherzyk ma lokatora :) gratuluję
ja jestem w tej samej sytuacji co Ty byłaś... mam podejrzenie pustego pęcherzyka... dziś 7 tydzień i 7 dzień(od daty ostatniej miesiączki) i na usg wiek ciąży to 5 tydzień(bo owulacje mam później) ale nie ma zarodka ;( u jednego lekarza mam usg w piątek, u drugiego we wtorek za tydzień... tak się boję ;(

katrina88
Wiem co czujesz bo byłam w bardzo podobnej sytuacji, u mnie było tak, że trafiłam do lekarza który stwierdził ciąże pozamaciczną byłam w szpitalu na obserwacji 1,5tyg USG miałam robione bo drugi dzień i co badanie to inna diagnoza lekarze straszyli mnie ciążą obumarłą inny zaś powiedział, że to pusty pęcherzyk a zaś jeszcze inny, że cuda się zdarzają i trzeba cierpliwie czekać.Jak wychodziłam ze szpitala p.doktor była tak "uprzejma", że powiedziała, że nie mam na co liczyć bo to najprawdopodobniej pusty pęcherzyk. Następną wizytę miałam przed 23 grudnia przed świętami i dobra wiadomość. :) Musisz być dobrej myśli skoro to 5 tydzień to jeszcze za wcześnie u mnie 8tyg od OM i 6tyg 4dn wiek ciąży na USG nie było nic widać oprócz ciałka żółtego. Wczoraj byłam na USG i maleństwo ma już 2cm widziałam bijące serduszko i jestem szczęśliwa :) Troszkę męczy mnie przeziębienie ale wygrzewam się i dużo odpoczywam :)
Trzymam mocno kciuki, na pewno będzie dobrze. Daj znać po wizycie u lekarza :)

dzidziulek ma 2 cm,kurcze kiedy ja tak miałam.Moje malenstwo ma juz ponad 3 miesiace i 50cm długosci.Był wczesniakiem,ale juz wagą dogonił dzieci urodzone w terminie.

reklama
Witam dzisiaj miałam robione usg dopochwowe i było tylko widać pęcherzyk ciążowy 12mm a zarodka nie było jestem prawie 9 tygodniu ciąży

Do góry