Zlotowlosa123
Fanka BB :)
Ja byłam w pierwszej ciąży 12+4 i teraz planuje podobnieA
A dlaczego 12+6 to za późno skoro widełki są do 13+6? Ja idę dokladnie 12+6 i myślę, że to dobry termin![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja byłam w pierwszej ciąży 12+4 i teraz planuje podobnieA
A dlaczego 12+6 to za późno skoro widełki są do 13+6? Ja idę dokladnie 12+6 i myślę, że to dobry termin![]()
Mnie to w Biedronce nawet bez ciąży poty łapiąRozumiem Cię, ja jak w Biedronce byłam to mnie takie poty wzięły i gorąco, że mam urazę. A co do rośnięcia w gardle to znam to uczucie, masakryczne. Mam wrażenie, że mi się woda ulewa nie wiem jak to możliwe.
To było 12 lat temu, mówił wtedy lekarz, że mogę nabawić się infekcji.Ile lat temu? Chodzi o chlor??
no dzisiaj podczas śniadania zastanawiałam się kiedy je zwrócę , ale cały czas miałam myśli ,, nie myśl o tym ,nie jest ci nie dobrze itd. ,, jakoś przeszlo po czasie ,no i niedawno znowuRozumiem Cię, ja jak w Biedronce byłam to mnie takie poty wzięły i gorąco, że mam urazę. A co do rośnięcia w gardle to znam to uczucie, masakryczne. Mam wrażenie, że mi się woda ulewa nie wiem jak to możliwe.
Ja jak czuję, że zaraz zwrócę śniadanie, to szybko zapijam dużą ilością wody. W sumie działano dzisiaj podczas śniadania zastanawiałam się kiedy je zwrócę , ale cały czas miałam myśli ,, nie myśl o tym ,nie jest ci nie dobrze itd. ,, jakoś przeszlo po czasie ,no i niedawno znowua było tak miło ostatnie dni no . Co do sklepu to właśnie powiedziałam mężowi że chyba nie mogę do niego chodzic bo źle na mnie działa , dzisiaj wgl jest pół żywa , spać mi się chce masakrycznie , a spałam 21-9 i o 11 poszłam na godzinę na drzemkę
![]()
Tak ja dostałam od dwóch lekarzy, bo dostałam z kliniki i od swojego lekarza prowadzącego. Jak na NFZ to można skorzystać z jednego i możesz tak na prawdę iść gdzie chceszMoje drogie, byłam dziś na prenatal yoga. Zajęcia oddechowe, uspakajace, rozciągające. Poznałam super dziewczyny w mojej okolicy. Dziewczyny miały plus 25 TC. Głównie zalecenia lekarza, ja taka płaska i najmłodsza. Polecam! Super sprawa, psychicznie, fizycznie i socjalnie.
A mam pytanie,
Dostałam od 2 lekarzy prowadzących (chodzę do dwóch) skierowanie na prenatalne). I tutaj może głupie pytanie, ale czy ktoś ma podobną sytuację ?
Rozumiem, że muszę zdecydować się na jedną wizytę, czy skoro mam skierowanie mogę zrobić i w instytucie i mój prowadzący (ma uprawnienia) może wykonać, czyli obaj) ?
Łącze się ja dziś spałam do 12, ale to niedobry pomysł dla mnie bo sflaczała jestem.no dzisiaj podczas śniadania zastanawiałam się kiedy je zwrócę , ale cały czas miałam myśli ,, nie myśl o tym ,nie jest ci nie dobrze itd. ,, jakoś przeszlo po czasie ,no i niedawno znowua było tak miło ostatnie dni no . Co do sklepu to właśnie powiedziałam mężowi że chyba nie mogę do niego chodzic bo źle na mnie działa , dzisiaj wgl jest pół żywa , spać mi się chce masakrycznie , a spałam 21-9 i o 11 poszłam na godzinę na drzemkę
![]()
też idę w 12+4Ja byłam w pierwszej ciąży 12+4 i teraz planuje podobnie![]()
Nam lekarz powiedział właśnie na prenatalnychTeż bym chciała mieć przeczucie o płeć ,u mnie wsumie nie ma żadnego przeczucia tak samo jak nie ,, czułam że jestem w ciąży ,, zanim zrobiłam test . Zawsze mi mówili że to się wie i czuję u mnie jakoś nie podziałało . Serce mi tylko daje wyobrażenia wyprawki i wszystkiego związanego z płcią, ale staram się nie nastawiać bo to moje takie małe marzenie a nie chce później czuć jakiegoś lekkiego rozczarowania ( żebyście mnie źle nie zrozumiały , będę kochać moje dziecko bez względu na płeć , poprostu od zawsze mam już jakaś wizję i marzenie że pierwsza chciałabym mieć dziewczynkę) . Ogólnie to jestem szalona bo byłam pewna że na prenatalnych się dowiem , dopiero ostatnio do mnie dotarło że jednak nie i to bedzie jeszcze za wcześnie a byłam pewna że prenatalne to już taki odległy czas że napewno mi powiedzą
![]()