reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Słuchajcie ale zawsze można nie zabrać karteczki czytaj ja ;)

Na szczęście dodzwoniłam się do kliniki 5minut przed zamknięciem.

Ja się dzisiaj zatrułam, tzn wczoraj a dzisiaj efekt cholerny bol głowy, podwyższona temperatura i biegunka...

Ostatnia edycja:
U mnie dzisiaj pojawił się śluz z odrobiną krwi, najprawdopodobniej to po prostu zadrapanie, bo rano nic nie było, ale i tak się trochę zestresowałam, szczególnie że w zeszłym tygodniu miałam bardzo stresowa sytuację i tylko co chwilę biegam sprawdzać czy nie jest tej krwi więcej

Nie wymusza non stop mleczka? Podziwiam, że rozważasz karmienie w tandemie 😊 Ja już przy 17 miesiącach zaczęłam mieć dość, bo non stop aferki, że chce "cycy", jak wracałam z pracy do najchętniej by wisiała cały czas, w nocy sporo pobudek, usypianie przy piersi po godzinie. I już byłam tym bardzo przebodźcowana. Odstawiłam w grudniu na półtora roku i to była super decyzja w moim przypadku, poszło naprawdę gładko 😊
Wydaje mi się, że im starsze dziecko, tym więcej rozumie w tym temacie 🙂.
Ja już nie karmię na żądanie. Jak nie ma warunków, żeby się karmić, to jej tłumacze, że teraz nie dostanie piersi i tyle. Może zjeść kanapkę, napić się wody. Wisi jedynie gdy jest chora, ale wtedy nie limituje jej mleka. Usypianie przy piersi u nas idzie bardzo sprawnie i to jedna z przyczyn, dla których zdecydowałam się na długie karmienie.
Jednocześnie rozumiem, że każda sytuacja jest inna i nie u każdego się taki system sprawdzi 🙂.

Wydaje mi się, że im starsze dziecko, tym więcej rozumie w tym temacie 🙂.
Ja już nie karmię na żądanie. Jak nie ma warunków, żeby się karmić, to jej tłumacze, że teraz nie dostanie piersi i tyle. Może zjeść kanapkę, napić się wody. Wisi jedynie gdy jest chora, ale wtedy nie limituje jej mleka. Usypianie przy piersi u nas idzie bardzo sprawnie i to jedna z przyczyn, dla których zdecydowałam się na długie karmienie.
Jednocześnie rozumiem, że każda sytuacja jest inna i nie u każdego się taki system sprawdzi 🙂.
Ja też karmiłam do 2rz ale to mniej więcej od 16 miesiąca to karmienie było do usypiania czyli taka odrobina... usypialam w 5 minut i nie budziła się na cyca. W dzień normalne jedzenie.

reklama
Do góry