reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Mi kiedyś pani powiedziała jak mi dawała karteczkę z kodem żebym zrobiła sobie od razu zdjęcie bo często ludzie je gubią i tak się już nauczyłam więc nie muszę pamiętać gdzie ja wrzucam 🤣

reklama
Słuchajcie ale zawsze można nie zabrać karteczki czytaj ja ;)

Na szczęście dodzwoniłam się do kliniki 5minut przed zamknięciem.

Ja się dzisiaj zatrułam, tzn wczoraj a dzisiaj efekt cholerny bol głowy, podwyższona temperatura i biegunka...

Ostatnia edycja:
U mnie dzisiaj pojawił się śluz z odrobiną krwi, najprawdopodobniej to po prostu zadrapanie, bo rano nic nie było, ale i tak się trochę zestresowałam, szczególnie że w zeszłym tygodniu miałam bardzo stresowa sytuację i tylko co chwilę biegam sprawdzać czy nie jest tej krwi więcej

Nie wymusza non stop mleczka? Podziwiam, że rozważasz karmienie w tandemie 😊 Ja już przy 17 miesiącach zaczęłam mieć dość, bo non stop aferki, że chce "cycy", jak wracałam z pracy do najchętniej by wisiała cały czas, w nocy sporo pobudek, usypianie przy piersi po godzinie. I już byłam tym bardzo przebodźcowana. Odstawiłam w grudniu na półtora roku i to była super decyzja w moim przypadku, poszło naprawdę gładko 😊
Wydaje mi się, że im starsze dziecko, tym więcej rozumie w tym temacie 🙂.
Ja już nie karmię na żądanie. Jak nie ma warunków, żeby się karmić, to jej tłumacze, że teraz nie dostanie piersi i tyle. Może zjeść kanapkę, napić się wody. Wisi jedynie gdy jest chora, ale wtedy nie limituje jej mleka. Usypianie przy piersi u nas idzie bardzo sprawnie i to jedna z przyczyn, dla których zdecydowałam się na długie karmienie.
Jednocześnie rozumiem, że każda sytuacja jest inna i nie u każdego się taki system sprawdzi 🙂.

Wydaje mi się, że im starsze dziecko, tym więcej rozumie w tym temacie 🙂.
Ja już nie karmię na żądanie. Jak nie ma warunków, żeby się karmić, to jej tłumacze, że teraz nie dostanie piersi i tyle. Może zjeść kanapkę, napić się wody. Wisi jedynie gdy jest chora, ale wtedy nie limituje jej mleka. Usypianie przy piersi u nas idzie bardzo sprawnie i to jedna z przyczyn, dla których zdecydowałam się na długie karmienie.
Jednocześnie rozumiem, że każda sytuacja jest inna i nie u każdego się taki system sprawdzi 🙂.
Ja też karmiłam do 2rz ale to mniej więcej od 16 miesiąca to karmienie było do usypiania czyli taka odrobina... usypialam w 5 minut i nie budziła się na cyca. W dzień normalne jedzenie.

reklama
Ja dzisiaj dostałam nowy obowiązek do domu... przyniósł szczeniaka... docelowo będzie na zewnątrz bo to gonczy polski ale chwilowo musi być w domu... upilnuje 5 latke żeby dala mu odpocząć.

Do góry