reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Moja nadal karmiona piersią (21 miesięcy), ale od dawna przesypia noce, o ile nie jest chora ☺️. Teraz stoję przed dylematem, czy odstawiać ją na 2 latka, czy próbować tandemu.
Nie wymusza non stop mleczka? Podziwiam, że rozważasz karmienie w tandemie 😊 Ja już przy 17 miesiącach zaczęłam mieć dość, bo non stop aferki, że chce "cycy", jak wracałam z pracy do najchętniej by wisiała cały czas, w nocy sporo pobudek, usypianie przy piersi po godzinie. I już byłam tym bardzo przebodźcowana. Odstawiłam w grudniu na półtora roku i to była super decyzja w moim przypadku, poszło naprawdę gładko 😊

reklama
Zazdroszczę, mój ma zaraz 18 miesięcy i dalej nie przesypia nocy, ale u niego sen nocny i drzemki zawsze były trudne
High five! Tylko u mnie 20 miesięcy córeczka. W sumie dopiero od 3 tyg jest lekka poprawa, odkąd usypia z nami leżąc, bez piersi, bez noszenia. Teraz zamiast 4-8 pobudek, mamy jakieś 2-3 w miare szybkie 😊 Chyba wyczuła, że mama nie powinna jej już tyle nosić 😅 Bo zmiana sposobu usypiania nastąpiła 3 dni przed testem ciążowym 😅

mam dziwne pytanie, ale wiem ze pomożecie z odpowiedzią 😘😁

W poniedzialek mam zaplanowaną krzywą cukrową. Czy mogę to pierwsze wkłucie połączyć z pobraniem krwi do badań tych 9ciu innych wskaźników, które mam na skierowaniu (typu toxo, różyczka, grupa krwi itp)?

Po prostu zastanawiam się jak ten upust krwi wpłynie na kolejny wynik krzywej po godzinie i dwóch. Wpłynie jakoś czy mogę śmiało wszystko za jednym zamachem ogarnąć? 😏

W poniedzialek mam zaplanowaną krzywą cukrową. Czy mogę to pierwsze wkłucie połączyć z pobraniem krwi do badań tych 9ciu innych wskaźników, które mam na skierowaniu (typu toxo, różyczka, grupa krwi itp)?

Po prostu zastanawiam się jak ten upust krwi wpłynie na kolejny wynik krzywej po godzinie i dwóch. Wpłynie jakoś czy mogę śmiało wszystko za jednym zamachem ogarnąć? 😏
Na moje nie wpłynie

Tak, na czczo powinni Ci pobrać wszystko, bez problemu

Co do pilnowania karteczek z wynikami badań, to jeśli macie przez diagnostykę robione (nie wiem jak w innych lab), to polecam założyć sobie konto/ kartę stałego klienta (jest aplikacja) i nawet jak dają te jednorazowe karteczki, to i tak wszystko się zaciąga na Twoje konto 😊 przychodzą powiadomienia, wszystkie wyniki są w jednym miejscu, mega wygoda.

Co do pilnowania karteczek z wynikami badań, to jeśli macie przez diagnostykę robione (nie wiem jak w innych lab), to polecam założyć sobie konto/ kartę stałego klienta (jest aplikacja) i nawet jak dają te jednorazowe karteczki, to i tak wszystko się zaciąga na Twoje konto 😊 przychodzą powiadomienia, wszystkie wyniki są w jednym miejscu, mega wygoda.
właśnie taki miałam plan tylko nie wiem jak 😅 przez internet nie mogę nic znaleźć jak założyć tą kartę , pytać w labolatorium czy jak ?

reklama
właśnie taki miałam plan tylko nie wiem jak 😅 przez internet nie mogę nic znaleźć jak założyć tą kartę , pytać w labolatorium czy jak ?
Ja ostatnio wzięłam z labu, dostajesz kartę i ja przez neta rejestrujesz, internetowo także możesz ale trzeba potwierdzić profilem zaufanym przez bank.
Tam będziesz miała wszystkie badania z diagnostyki jakie wykonałaś do tej pory

Do góry