reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

A w medicaver też masz prenatalne? Bo mam w luxmedzie ale teraz podobno są wszędzie na NFZ …. Więc zastanawiam się czy robić w luxie czy gdzieś prywatnie ale NFZ - czy tu i tu 🙊
Ja mam też Luxmed, skierowanie od prowadzącego i idę do jego kliniki do premium Medical. Także on wystawia skierowanie, jest za darmo i możesz iść gdzie chcesz. Nie kazał mi iść obligatoryjne do siebie. Zasugerował

reklama
Jak tu i tu? Nie da się tak raczej legalnie, w sensie dwa razy na nfz 😁 bo skierowanie masz jedno, chyba,że coś źle zrozumiałam.

W sumie ja tak piszę, a samarak zrobiłam, bo chodziłam do dwóch lekarzy w ciąży 🫣
W luxmedzie mam pakiet prywatny a widziałam że w pakiecie mam prenatalne. Ale myślę że oni nie robią tak dobrze jak prywatnie :) więc mysle żeby zrobić raz z pakietu medycznego i raz NFZ

Ja mam też Luxmed, skierowanie od prowadzącego i idę do jego kliniki do premium Medical. Także on wystawia skierowanie, jest za darmo i możesz iść gdzie chcesz. Nie kazał mi iść obligatoryjne do siebie. Zasugerował
Ale to jest jakby z podzlecenia luxmedu czy to jest to na NFZ? Bo teraz wychodzi na to że jak ma się pakiet medyczny to można zrobić dwa razy 🙊

W luxmedzie mam pakiet prywatny a widziałam że w pakiecie mam prenatalne. Ale myślę że oni nie robią tak dobrze jak prywatnie :) więc mysle żeby zrobić raz z pakietu medycznego i raz NFZ
Tak, ale to na NFZ znaczy że jest refundowane. Masz skierowanie i możesz je zrobić gdziekolwiek Ci się podoba poza tym całym pakietem luxmedowym :))) także spoko opcja.
W jakim mieście korzystasz ?

Ale to jest jakby z podzlecenia luxmedu czy to jest to na NFZ? Bo teraz wychodzi na to że jak ma się pakiet medyczny to można zrobić dwa razy 🙊
Dokładnie tak tak,
Bo to badanie było zawsze w Luxmed, a że od tego roku jest refundowane to robiąc na NFZ możesz zrobić prywatnie w jakiejkolwiek klinice chcesz przedstawiając im skierowanie nfztowe

Witam. Nieśmiało dołączę. Test pozytywny. Ciąża z zaskoczenia jeszcze przed terminem @ ale owulacja była szybciej. Ciąża z 9 DC. Czułam, że coś jest na rzeczy. Mam już 3 dzieci. Córka najstarsza w lipcu 15 lat, syn w kwietniu 10 i najmłodsza w czerwcu 7. Sama we wrześniu 39. Termin z om 31 październik. Jak dotrwam do końca czeka mnie 4 cc
Ooo witam mamusie 3 dzieci:) to wyzwanie z tą czwarta ciąża, choć jak dzieci starsze to pomagają. Będziecie mieć malutkiego Rodzyneczka albo Rodzyneczke 😀 gratulacje.
Ja w listopadzie hucznie ochodzilam 40 lat i już staraliśmy się o kolejne kilka.miesiecy ale póki karmiłam piersią najmłodszego to prolaktyna skutecznie mi blokowała zapłodnienie. A Zegar tyka 😉 Choć moja Pani gin twierdzi,że to spoko wiek, kolejna ciąża i w ogóle jest na luzie, to mnie bardzo krzepi. Jeszcze teściowej i mamie mie mówiliśmy, czekamy na potwierdzenie badań i karte ciąży ale one we dwie maja inne zdanie na temat czwartego dziecka więc jakoś fajerwerków się nie spodziewamy. I też już tego nie przeżywamy, to przecież nasza sprawa 😀
A jak u Was nastroje? Dzieci już wiedzą?

Tak, ale to na NFZ znaczy że jest refundowane. Masz skierowanie i możesz je zrobić gdziekolwiek Ci się podoba poza tym całym pakietem luxmedowym :))) także spoko opcja.
W jakim mieście korzystasz ?
Ok :) ale lekarz z luxmedu wystawił Ci też NFZ? Bo oni chyba jak zakładają kartę ciąży to z automatu ma się skierowania na te wszystkie badania :)
We Wrocławiu :) a Ty?

Ok :) ale lekarz z luxmedu wystawił Ci też NFZ? Bo oni chyba jak zakładają kartę ciąży to z automatu ma się skierowania na te wszystkie badania :)
We Wrocławiu :) a Ty?
Tak lekarz prowadzący z Luxmed wystawił NFZ. Mówił że mogę iść gdzie chce i to nie koliduje z moim pakietem. Na pewno u Ciebie działa to tak samo.
Ja akurat w Warszawie chodzę :)

Ooo witam mamusie 3 dzieci:) to wyzwanie z tą czwarta ciąża, choć jak dzieci starsze to pomagają. Będziecie mieć malutkiego Rodzyneczka albo Rodzyneczke 😀 gratulacje.
Ja w listopadzie hucznie ochodzilam 40 lat i już staraliśmy się o kolejne kilka.miesiecy ale póki karmiłam piersią najmłodszego to prolaktyna skutecznie mi blokowała zapłodnienie. A Zegar tyka 😉 Choć moja Pani gin twierdzi,że to spoko wiek, kolejna ciąża i w ogóle jest na luzie, to mnie bardzo krzepi. Jeszcze teściowej i mamie mie mówiliśmy, czekamy na potwierdzenie badań i karte ciąży ale one we dwie maja inne zdanie na temat czwartego dziecka więc jakoś fajerwerków się nie spodziewamy. I też już tego nie przeżywamy, to przecież nasza sprawa 😀
A jak u Was nastroje? Dzieci już wiedzą?
O witam, ja w tym roku 40 😉 i czekam na 6, fajnie, że więcej nas tu wielodzietnych 😁

reklama
Ja swoje pierwsze 3 ciążę czułam niemal od razu, tej nie czuje w ogóle. I zawsze w ciąży miałam piękne, długie nie łamiące się paznokcie. A teraz łamią się non stop. W ostatniej jak jeszcze nie wiedziałam że dziecko się nie rozwija to mnie koleżanki pytały co robię że mam takie długie (ja w ogóle ich nie maluje). To było mniej więcej w tym samym czasie co teraz, a łamią się okropnie 😢😵‍💫
Tak, w każdej ciąży może być inaczej.. choć u mnie póki co tak samo, objawy te same, kilogramy wchodzą z powietrza.. a paznokcie cóż, mam żele więc ciężko ocenić. Dziś kupiłam sobie spodnie większe i szerokie dresy bo już mnie ciśnie wszystko. i

Do góry