reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ooo witam mamusie 3 dzieci:) to wyzwanie z tą czwarta ciąża, choć jak dzieci starsze to pomagają. Będziecie mieć malutkiego Rodzyneczka albo Rodzyneczke 😀 gratulacje.
Ja w listopadzie hucznie ochodzilam 40 lat i już staraliśmy się o kolejne kilka.miesiecy ale póki karmiłam piersią najmłodszego to prolaktyna skutecznie mi blokowała zapłodnienie. A Zegar tyka 😉 Choć moja Pani gin twierdzi,że to spoko wiek, kolejna ciąża i w ogóle jest na luzie, to mnie bardzo krzepi. Jeszcze teściowej i mamie mie mówiliśmy, czekamy na potwierdzenie badań i karte ciąży ale one we dwie maja inne zdanie na temat czwartego dziecka więc jakoś fajerwerków się nie spodziewamy. I też już tego nie przeżywamy, to przecież nasza sprawa 😀
A jak u Was nastroje? Dzieci już wiedzą?
Witam🙂U Nas to taki przypadek więc wszyscy w szoku🙂 ale moi rodzice, siostra już wiedzą, dzieciaki też młodsze zadowolone, trochę gorzej z najstarszą🙂 a no i sąsiadka wie bo byłam u niej i jak zobaczyła mój brzuch to pierwsze co zapytała czy w ciąży jestem🫣 a ja jeszcze na 1 wizycie nie byłam a tak mnie wywaliło, że już tu snują mi wkoło domysły, że może wcześniej zaszłam albo bliźniaki😂

reklama
Jestem po jeden wizycie czekam na kolejną , u ginekologa okej , dzidzia ma 1.3 cm , serduszko bije ale nie mierzyła ile , karta ciąży jest założona , dostałam skierowania na prenatalne ale niestety nie mogę iść gdzie chce mam podana placówkę do której muszę iść , będę dzownic dziś lub jutro , L4 dostałam do czwartku tylko i w czwartek mam przyjść na wizytę zobaczymy do dalej , powiedziała że mam anemię przepisała tabletki , w wymazie wyszło że mam grzybicę 🤯 także dostałam globulki . Kazala iść do rodzinnego w związku z tym niskim ciśnieniem także właśnie czekam
Ładnie dzidziol rośnie❤️

A w medicaver też masz prenatalne? Bo mam w luxmedzie ale teraz podobno są wszędzie na NFZ …. Więc zastanawiam się czy robić w luxie czy gdzieś prywatnie ale NFZ - czy tu i tu 🙊
Dostałam skierowanie od lekarza z medicover, żeby u nich wykonać badania (i coś mi się wydaje, że mówił, że one będą płatne), ale równocześnie otrzymałam od prywatnej na NFZ i właśnie z tego skierowania skorzystam.

Mnie od wczoraj piersi pobolewają, ale nie jakoś bardzo. Mam lekkie mdłości wieczorami od paru dni, ale nie wymiotuję. Rano wstałam z wahaniami nastroju strasznymi haha. Ale u mnie dopiero 5+0 dzisiaj. Dodatkowo zastanawiam się czy ta opryszczka wargowa to może być jednak pryszcz 😅poczekam parę dni jak się to będzie goiło, ale lekarz na teleporadzie zalecił te plasterki na opryszczkę Zobacz załącznik 1688466
Moim zdaniem to pryszcz ale pewnie już to wiesz bo ja z opóźnieniem czytam 😀

Ostatnio mega źle się czuję i nawet nie miałam siły czytać na bieżąco co tam u was :( czy któraś może miała różowy śluz, ale nie w czasie implantacji komórki tylko później? Ja dziś zauważyłam dość sporo a jestem w 7 tygodniu i lekko się zdenerwowałam

Bardzo często lekarze w I trymestrze nie sprawdzają tak standardowo. U mnie w medicover tylko patrzył, że faktycznie jest akcja serca, a prywatnie, to jakoś tak sprawdziła, że wyszły takie kreski, paski i oceniła to na prawidłowe.
Jeśli masz co 2 tygodnie tak latać, to nie będziesz się nudziła na tym zwolnieniu 😁
no daj spokój , L4 dostałam do czwartku , dzisiaj wyszłam o 10:30 wróciłam o 15 , jutro neurolog , pojutrze kardiolog , w czwartek ginekolog no hit 😅 mam nadzieję że chociaż da mi dalej to L4 w czwartek bo się wkurzę i będę musiała iść prywatnie , a prywatnie chciałam iść dopiero początkiem marca jak będę miała już większość badań . Chociaż tyle że dostałam skierowanie na prenatalne ,jutro będę dzownic

Mam tak samo! A karmiłam każde i to długo i nie malałam nigdy że waga jak to niektórzy mówią „leciała sama”

Już nie mogła dać Ci na trochę dłużej 🙊

jakaś dziwna lekarka…. Tyle ciąży za mną i zawsze dostawałam calutki komplet badań… niepotrzebnie będziesz chodzić i w kółko robiłam. I tak jak piszesz ciągle kłucia.
A robiłaś już wcześniej na te różne choroby zakaźne jak toxo czy cytomegali? Czy jeszcze nie? :)
właśnie nie , jestem ciekawa kiedy da mi skierowanie . Jak jej pytałam o resztę badań dzisiaj to mi powiedziała że dostanę ale w swoim czasie i nie wszystko na raz , normlanie NFZ mnie wkurza tak że 🤬

Dziwne że krótkie zwolnienie dala, ja mam od 17.02 do 11.03.
Moja też nie badała serduszka tylko po wykresie jej obluczylo że było 126
to tu nie było żadnych wykresów , dzidiola zmierzyła tylko dlatego że się zapytałam ile mierzy bo chyba też nie miała zamiaru . O L4 powiedziała że nie może mi dać od dziś do 17.03 ( wtedy wraca z urlopu ) bo to za długo i że muszę przyjść jeszcze przed jej urlopem czyli w czwartek , także ciekawe na ile mi da . Jak na krótko to będę kombinować z prywatną ,i tak chce iść prywatnie początkiem marca ,tam też pewnie będzie dokładniejsze badanie . Tylko chciałam iść prywatnie jak będę miała już więcej badań krwi poronionych , ale tutaj to może się nie doczekać 😅 no nic zobaczymy co będzie dalej

reklama
to tu nie było żadnych wykresów , dzidiola zmierzyła tylko dlatego że się zapytałam ile mierzy bo chyba też nie miała zamiaru . O L4 powiedziała że nie może mi dać od dziś do 17.03 ( wtedy wraca z urlopu ) bo to za długo i że muszę przyjść jeszcze przed jej urlopem czyli w czwartek , także ciekawe na ile mi da . Jak na krótko to będę kombinować z prywatną ,i tak chce iść prywatnie początkiem marca ,tam też pewnie będzie dokładniejsze badanie . Tylko chciałam iść prywatnie jak będę miała już więcej badań krwi poronionych , ale tutaj to może się nie doczekać 😅 no nic zobaczymy co będzie dalej
Jak nie może? Bez problemu na miesiąc może dać

Do góry