reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Odnośnie płci, nie pamiętam jak ale na poprzedniej grupie któraś była w tym obeznana, że na podstawie usg z bardzo wczesnego etapu ciazy się sprawdzało. Zr po której stronie jest lub w którą stronę obrócone może któraś z Was wie.
Na prywatnej grupie możemy zrobić posta która co podejrzewa i sprawdzimy czy się sprawdzi ;)

reklama
Wgl powiem tak odbiegając od tematu mojej pracy , nigdy nie byłam obrzydliwa , nie miałam problemu z wódek różnych rzeczy ani tym żeby ktoś przy mnie rozmawiał o czymś , aktualnie ? Kolega dzisiaj opowiadał że zwymiotował w samochodzie i mało brakło żebym ja zwymiotowała , teraz weszła na główną stronę gdzie ktoś dodał zdjęcie jakiegoś skrzepu na podpasce nie wiem dokładnie ale znowu prawie 🤮 chyba jednak ciążowe objawy wchodzą jak nic
Mam to samo 🤣, oglądam z najstarsza Greys anatomy i właśnie rezydentki przebiły ropień... zrobiłam się zielona 🤢 🤣😂 i mnie 🤮

Odnośnie płci, nie pamiętam jak ale na poprzedniej grupie któraś była w tym obeznana, że na podstawie usg z bardzo wczesnego etapu ciazy się sprawdzało. Zr po której stronie jest lub w którą stronę obrócone może któraś z Was wie.
Na prywatnej grupie możemy zrobić posta która co podejrzewa i sprawdzimy czy się sprawdzi ;)
Chodzi o nachylenie wyrostka płciowego, ale jakoś nie mam zaufania do tej teorii 🙃.

To chyba metoda Ramziego czy jakoś tak... ale to chyba nie jest pewne... .

Jestem za ! Może wśród nas ktoś się zna albo odszukamy tę mamę specjalistkę

O to chodziło, u nas się w miarę to sprawdzało, ale wśród znajomych już nie pamiętam na którym dziecku przestałam liczyć ale na 14 ciąż 3 się nie sprawdziły jeżeli chodzi o lakendarz chiński płci.
Ja myślałam że dziewczynka tak mówię cały czas do brzucha, mój mąż strasznie chce chłopca, bo mamy corke, mówi dom wybudowałem, drzewo zasadzilem to jeszcze syna. A ja bym chciała córkę nawet dlatego że tu już wiem jak sie opiekiwac ;)
Ale wg tego pokazuje u mnie na chłopca.

Załączniki

• Screenshot_20250221_143746_Google.jpg
    Screenshot_20250221_143746_Google.jpg
    260,1 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Odnośnie badań, ja nie robię nipt, jeśli wyjdą jakieś nieprawidłowości w pappie, to się będę zastanawiać, ale raczej wybrałabym amniopunkcję.
Dokładnie, nawet gdyby w nipt wyszło coś nie tak, to trzeba ta amniopunkcja zrobić, wyjdzie ok, to znowu ja bym dalej miała ta niepewność 😏

Do góry