reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

O to chodziło, u nas się w miarę to sprawdzało, ale wśród znajomych już nie pamiętam na którym dziecku przestałam liczyć ale na 14 ciąż 3 się nie sprawdziły jeżeli chodzi o lakendarz chiński płci.
Ja myślałam że dziewczynka tak mówię cały czas do brzucha, mój mąż strasznie chce chłopca, bo mamy corke, mówi dom wybudowałem, drzewo zasadzilem to jeszcze syna. A ja bym chciała córkę nawet dlatego że tu już wiem jak sie opiekiwac ;)
Ale wg tego pokazuje u mnie na chłopca.

A ja nie umiem tego odczytać ;)...

reklama
O to chodziło, u nas się w miarę to sprawdzało, ale wśród znajomych już nie pamiętam na którym dziecku przestałam liczyć ale na 14 ciąż 3 się nie sprawdziły jeżeli chodzi o lakendarz chiński płci.
Ja myślałam że dziewczynka tak mówię cały czas do brzucha, mój mąż strasznie chce chłopca, bo mamy corke, mówi dom wybudowałem, drzewo zasadzilem to jeszcze syna. A ja bym chciała córkę nawet dlatego że tu już wiem jak sie opiekiwac ;)
Szkoda, że moje zdjęcie nie jest tak oczywiste jak te na przykładzie 🤣

Mam pytanie może ktoras z was wie , jeżeli poinformowałam kierownika o ciąży i wsumie prawie wszyscy w pracy wiedzą ale nie przyniosłam zaświadczenia od lekarza bo powiedział że nie muszę mu przynosić , a mamy mieć wszyscy rozmowę w przyszłym tygodniu z dyrektorem regionalnym ( nieoficjalnie wiemy że chcą likwidować nasz oddział , firma ma 120 oddziałów ) i jeżeli zaczeliby jakąś rozmowę odnośnie ewentualnego wypowiedzenia czy przeniesienia na inny oddział to co powinnam w takiej sytuacji zorbic ? Czy bez tego zaświadczenia mogą mi naprzyklad dać we wtorek wypowiedzenie mimo tego że kierownik wie o ciąży , ale poinformowałam go słownie ?
Raczej nie, ale dobrze jest mieć taki papier przy sobie.

okej , umowę mam o pracę na czas nieokreślony. Dyrektor ma być we wtorek a ja wizytę mam u lekarza kolejna w środę i nie dam rady już przełożyć żeby dostać zaświadczenie. Teraz nie wiem czy poprostu podczas rozmowy jakby coś zaczął mówić o wypowiedzeniu powiedzieć że jestem w ciąży także nie podpisze czy jak ? Bo wiem że muszą mnie przenieść bardziej mi chodziło czy musi być to zaświadczenie ?
Po prostu mu powiedz jak jest. Zwolnić Cię w ciąży i tak nie może.

właśnie też to znalazłam ale ja według swojego zdjęcia nie umiem tego odczytać , pomożesz zalacze z 5+5 i 6+5 . Chociaż tyle mi się że według tej teorii chyba też chłopak 🤔

Załączniki

• 94df754c-af8f-47e9-97b2-9089e528ee72.jpeg
    94df754c-af8f-47e9-97b2-9089e528ee72.jpeg
    54,3 KB · Wyświetleń: 31
  • de40270c-a8c8-44e7-ab07-e89e05dfacb2.jpeg
    de40270c-a8c8-44e7-ab07-e89e05dfacb2.jpeg
    51,7 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Do góry