reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Hej ale naskrobalyscie, ostatnich 10 stron nie nadrobię, mam nadzieję że same dobre wieści:)

Ja leżąc na brzuchu już czuje, że macica jest większa 🥰 i przypomniałam sobie o takim cudownym ciążowym objawie jak spuchnięta śluzówka nosa :D nie mogę oddychać przez nos prawie 🤣

Cześć Dziewczyny, w sobotę miałam pierwsza wizytę 6+2, serducho bije więc jestem przeszczesliwa, chętnie dołączę do Was i do wątku prywatnego. Termin na 23.10 jako że o ciazy dowiedziałam się w tłusty czwartek to bede Mama Pączka 😍
witaj ☺️ wpisałam cię na pierwszą stronę , jeżeli chodzi o wątek prywatny to już wysłaliśmy listę do admina ,czekamy na odpowiedź . Może się uda dopisać ale nie obiecuję ☺️ @Agunia1401 spróbujesz ?

Powiedzcie mi , czy na badania toxo , hbs i hcv trzeba być na czczo , bo logika mi mówi że nie ale wolę zapytać

Ale przecież w ciąży nie można pić duzo kawy, więc jedno z drugim się wyklucza 😔
Kochana jeśli spada Ci ciśnienie to musisz czymś podnieść. Kawa jest be w nadmiernych ilościach.. Ja jednak piłam, bo w dwóch ostatnich ciążach moje ciśnienie suw obniżało dość znacząco i głowa ciągle bolała :(.
My po wizycie, serduszko bije ale doktor nie zmierzył . Mówi że wszystko dobrze Zobacz załącznik 1691481
Nasze bąbelki prawie takie same hihi.
A inni ginekolodzy mówią że dwie kawy można zwłaszcza jeśli wcześniej się piło więcej. Bądź tu madra jak wszędzie o wszystkim sprzeczne info 🙄
myślę, że nie można dać się zwariować... Wszystko w małych ilościach jest chyba ok. Ja w pierwszej ciąży wszystkiego unikałam tylko inka itp... w kolejnej już kawę piłam, bo miałam roczniaka do ogarnięcia. I patrząc na moje dzieci niczym się nie różnią :), więc uważam, że kawa z mlekiem krzywdy nie robi.
Ja miałam ustawiony budzik w pierwszym miesiącu życia córki, co 3.5h na karmienia z zalecenia położnej. Nigdy tyle ciągiem nie spala 🤷‍♀️ Ta sama położna powiedziała po 8 tygodniu życia, że teraz dziecko może już przesypiać 8h w nocy 😅 córka w czerwcu skończy 2 lata, a jeszcze tego nie doświadczyłam 🤣
Dzieci znajomych po 3 miesiącu przesypiały nocki... moje nie były aż tak łaskawe. Ale najstarsza na 10 m-cy, reszta między 13-17 miesiącem :).
No ale z reguły chyba tyle nei śpią no ale gdyby się zdarzyło że Ci śpi dłużej niż te 3h to dla mnie bez sensu budzić bo może to będzie 3h15 albo 20 albo 40 - samo się obudzi 🤪
Teraz tak mówisz. Nikt nie chce dziecku przerywać snu. Jednak pierwsze doby życia sa specyficzne, dziecko nie je co 2-3 h to leci z wagi. Oczywiście nie życzę takiego scenariusza...
Powiedzcie mi , czy na badania toxo , hbs i hcv trzeba być na czczo , bo logika mi mówi że nie ale wolę zapytać
Nie musisz być na czczo.
Cześć Dziewczyny, w sobotę miałam pierwsza wizytę 6+2, serducho bije więc jestem przeszczesliwa, chętnie dołączę do Was i do wątku prywatnego. Termin na 23.10 jako że o ciazy dowiedziałam się w tłusty czwartek to bede Mama Pączka 😍
Witaj na mamusiach.
Przyjęcie mojej mamy mimo obaw bardzo pozytywne, cieszy się i zmieniła zdanie jakiś czas temu co do 4 dziecka. Więc miło mi, tesciowa nie jest zachwycona ale to się bierze z jej ograniczeń z dzieciństwa i różnych problemów i mamy to obgadane, kochamy się mimo to :) 😀 a znajomi... wszyscy się cieszą naszym szczęście lecz już większość z nich jest na wylocie z 1, 2 lub 3 dzieci minimum podstawowkowymi i średnio 10 lat starsi, ok 50 lat wiec są już na innym etapie życia, nie wróciliby do oieluch. A my mamy syna 13 lat, córkę 11 lat, syna prawie dwa lata i liczę na corcie. Będzie dokładnie taka sama rozbica między parkami, 2 lata i 4 miesiące więc dokładnie jak celowaliśmy. Dobrze nam się w pracach wychowuje dzieci, a teraz starsze jeszcze ogarniają dom, malucha i mam dużo rak do pomocy więc podchodzę do czwartego jak do spijania śmietanki:)
A z piąteczką to mam trzy rodzinki. Duże rodziny to bardzo szczęśliwe rodziny, tak wynika z moich obserwacji. Ja jestem jedynaczką bo mama nie mogła już mieć więcej dzieci i nigdy bym nikomu nie poleciła. Z resztą inaczej się wychowuje pierwsze a i aczej kolejne dzieciaki.. widzę różnicę między moimi i każde nastep e jest łatwiej urodzić, więcej luzu i doświadczenie robi swoje. Cieszę się,że mąż mnie namówił po 11 latach na trzecie i od razu sobie powiedzielimsy ze robi.y dwa jak już wchpdzimy w pieluchy. Taka nasza historia. Oboje świętowaliśmy hucznie 40 urodzIny niedawno i taki prezencik na kryzys wieku średniego wjechał hahaha 😀
Dziękuję takich wiadomości mi trzeba.
Dziś jadę gadać z szefem, bo muszę wrócić z wychowawczego(więc pierwszy raz będę głośno mówić o fasolce i zobaczymy jak zostanie ta wiadomość przyjęta ;)). Mam dość duże obawy czy pozytywnie.

reklama
Do góry