reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

mnie lekarka która pomagała zajść w ciążę mówiła że według najnowszych badań nie ma po dozwolonej dawki kofeiny i nie powinno się pić wgl w ciaY
Mój gin też był takiego zdania. Jak mi położna zmierzyła ciśnienie przed wejściem do lekarza to zbladła, a lekarz był w szoku że na wizytę na pieszo przyszłam. 😅 I tak co wizytę mi zwiększał ilość kawy aż doszło do 3 bo praktycznie nic mi nie podnosiło 😅
W kolejnej ciąży miałam dokładnie tak samo. Ciekawe jak będzie teraz.

reklama
nie wiem czy normalne , ale ja teraz mam niższe i też przez to źle się czuje . Dzisiaj w najgorszym momencie miałam 92/54 . Lekarze narazie nic konkretnego mi nie powiedzieli na to niskie ciśnienie , teraz praktycznie codziennie boli mnie głowa , a jak nie boli to cmi gdzieś tam lekko gdzie przed ciążą rzadko mi się zdążały bóle , badam ciśnienie od jakis 1.5-2 tygodnie i cały czas mam takie niskie , nawet jak pochodzę i zbadam to mój max to 107/56
No to widzę, że mamy podobnie.. a pijesz kawę? Mam kropelki z kofeiną, ale czytałam ze sa niewskazane w ciąży 😵‍💫

No to widzę, że mamy podobnie.. a pijesz kawę? Mam kropelki z kofeiną, ale czytałam ze sa niewskazane w ciąży 😵‍💫
ogólnie nigdy nie byłam fajna kawy , zdążalo mi się pić raz na jakiś czas , aktualnie zrezygnowałam całkiem . Ale nie wiem czy nie będę raz na jakiś czas pić jakiejś słabej rozpuszczalnej chociaż bo to ciśnienie to maskara

No że często to wiem ale żeby specjalnie budzić dziecko akurat co 3h to mnie dziwi. Ale jeszcze nie dotarłam do tego tematu w moich rozeznaniach bo nie chcę za bardzo wybiegać w przyszłość by mnie nie bolało na wypadek gdy coś się skopie
Ja miałam ustawiony budzik w pierwszym miesiącu życia córki, co 3.5h na karmienia z zalecenia położnej. Nigdy tyle ciągiem nie spala 🤷‍♀️ Ta sama położna powiedziała po 8 tygodniu życia, że teraz dziecko może już przesypiać 8h w nocy 😅 córka w czerwcu skończy 2 lata, a jeszcze tego nie doświadczyłam 🤣

reklama
Ja miałam ustawiony budzik w pierwszym miesiącu życia córki, co 3.5h na karmienia z zalecenia położnej. Nigdy tyle ciągiem nie spala 🤷‍♀️ Ta sama położna powiedziała po 8 tygodniu życia, że teraz dziecko może już przesypiać 8h w nocy 😅 córka w czerwcu skończy 2 lata, a jeszcze tego nie doświadczyłam 🤣
No ale z reguły chyba tyle nei śpią no ale gdyby się zdarzyło że Ci śpi dłużej niż te 3h to dla mnie bez sensu budzić bo może to będzie 3h15 albo 20 albo 40 - samo się obudzi 🤪

Do góry