reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

super 🥰 najważniejsze że złapał co trzeba . Powiem ci że ja też się stresuje czy na tym słabym sprzęcie NFZ złapie co trzeba , bo chciałbym iść na wizytę prywatną dopiero początkiem marca już z wszystkimi badaniami ( o ile dostanę skierowanie ) ale jak coś wyjdzie nie tak na NFZ to równej znowu polecę prywatnie żeby się upewnić bo przecież zwariuje
Dziewczyny, USG na NFZ jakością nie powala, ale prawda jest taka że lekarz na późniejszym etapie to i na słabszym sprzęcie wszystko zobaczy bo dziecko będzie już większe. Jedynie na NFZ nie będzie pięknych wyraźnych zdjęć.

reklama
jakieś konkretnie ryby ? Czytałam że wątróbki drobiowej jeść nie mogę ? A szkoda bo dawno nie jadłam i z chęcią bym zjadła 😔 czy w nie dużych ilościach nie zaszkodzi ?
Możesz sobie dodatkowo też zmielić pestki dyni i dosypywać do różnych dań, smoothie. Albo same pestki dyni jeść jak lubisz. No i produkty bogate w żelazo łączyć z cytrusami, papryką etc. (z Wit C). A unikać łączenia z nabiałem.

Dziewczyny, USG na NFZ jakością nie powala, ale prawda jest taka że lekarz na późniejszym etapie to i na słabszym sprzęcie wszystko zobaczy bo dziecko będzie już większe. Jedynie na NFZ nie będzie pięknych wyraźnych zdjęć.
no wiem właśnie , później to już nie będzie takiej różnicy i napewno będzie wszystko widać jak trzeba . Tylko teraz jest ten stres , tym bardziej po tym jak mi ostatnio powiedziała że nie ma zarodka 🤦

kawy nie pije , sporadycznie Inkę teraz , herbaty tylko jak zmarzne i potrzebuje się rozgrzać 😅 ale dziękuję za info 🥰
Nie łącz z źródłami wapnia bo ci się nie wchłonie, ja też miałam anemię, piłam koktajle z natki pietruszki, zakwasu z buraka nie dałam rady przełknąć, ale najlepsze jest mięso jednak, wątróbki nie jem, ale myślę że w niewielkich ilościach nie zaszkodzi, byle nie często:) najlepsza wątróbka jest gęsią (najwięcej żelaza), kacza i wieprzowa, z ryb dużo żelaza ma łosoś dorsz i pstrąg ale z rybami też trzeba uważać, bo często są zanieczyszczone :)

jakieś konkretnie ryby ? Czytałam że wątróbki drobiowej jeść nie mogę ? A szkoda bo dawno nie jadłam i z chęcią bym zjadła 😔 czy w nie dużych ilościach nie zaszkodzi ?
Wątróbka ma dużo witaminy A. Na tyle dużo, że wg norm już jedna mała porcja przekracza maksymalna ilość na dobę. Także dla lepszego samopoczucia raczej lepiej unikać. Witamina A ma działanie teratogenne przyjmowana w większych ilościach.

reklama
możesz mnie dać na administratorke ☺️ staram się wszystkich wpisać na pierwszą stronę , ale nie każdy napisał TP więc nie wpisywałam . Także dziewczyny sprawdźcie wszystkie czy jesteście jak was nie ma to dajcie znać na kiedy was wpisać ,żeby do końca przyszłego tygodnia już było wszystko wpisane tak jak trzeba i koleżanka mogła założyć wątek prywatny ☺️
Może w prywatnej wiadomości do ciebie żeby napisały te których nie ma, wtedy je napewno złapiesz;)

Do góry