reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Właśnie na co macie bardziej ochotę na słone czy słodkie ? Bo za mną non stop chodzi jakiś kotlet , kiełbasa , szynka ogólnie mięso mięso i mięso 😅😅
Wszystko co z ziemniakiem, mięso jako tako, zupy, ogólnie tez na słono, na początku bardzo wchodziły mi owoce i sok pomarańczowy a teraz już coraz mniej 😁 Słodycze 🤢 wlasnie zjadlam loda czekoladowego i zdycham, nie będę więcej próbować 🥲

reklama
Dziewczyny robić jutro jeszcze betę? Jakoś nie mam przekonania że dobrze rośnie, że w ogóle rośnie 😵‍💫 od ostatniego pomiaru miną ok 72 godz. Niby już się nie podwaja, ale może już spada? Wiem głupie myśli mam. Ale na takim etapie straciłam ostatnią ciąże a w tą jakoś w ogóle nie wierzę 😵‍💫

Dziewczyny robić jutro jeszcze betę? Jakoś nie mam przekonania że dobrze rośnie, że w ogóle rośnie 😵‍💫 od ostatniego pomiaru miną ok 72 godz. Niby już się nie podwaja, ale może już spada? Wiem głupie myśli mam. Ale na takim etapie straciłam ostatnią ciąże a w tą jakoś w ogóle nie wierzę 😵‍💫

To już lepiej skoczyć gdzieś na USG według mnie

Spokojnie, tylko 5 % ciąż kończy się w terminie. Ja córkę urodziłam 2 dni po, a syna 2 dni przed ale on był wywoływany bo nie chciałam 13 rodzić, a moja położna akurat 12 dyżur miała. Teraz mam termin na 13 🤣🤣 ale już mi to wcale nie przeszkadza. Byle by zdrowe było. Liczę na to USG w pon ale boje się że i tak każe mi czekać jeszcze tydzień 😵‍💫
Do mnie nie podchodź ze statystykami, bo tylko 1-2% to pozamaciczna 🤣 już tylko spokój mnie uratuje

Naprawde nie chce być złośliwa, ale wpadasz powoli w paranoję. Nawet jak zobaczysz, że beta rośnie to będziesz się zastanawiac, czy nie za mało, a jak cię uspokoi to max na tydzień. Kiedy masz wizytę? Uwierz w swoją fasolkę, ona tego potrzebuje ❤️

Gdyby się tak wczytać w internety, to nawet przyprawy curry i cynamonu w ciąży nie można jeść 🤭. Ja jem wszystko normalnie, oprócz surowych ryb i mięsa, niepasteryzowanych produktów, wędzonych na zimno itp. No i z bólem serca zrezygnowałam z kiełków.
Można w domu kiełki robić albo bardzo dokładnie je wymyć. To chyba koło tygodnia i będziesz miała swoje 😘

Właśnie na co macie bardziej ochotę na słone czy słodkie ? Bo za mną non stop chodzi jakiś kotlet , kiełbasa , szynka ogólnie mięso mięso i mięso 😅😅
Ostre, słone, mięso, warzywa, różnie. W ten weekend chcę zrobić z mężem gołąbki burgery pierogi mielone i schabowe. A on się tylko śmieje czy to wszystko zamierzam zjeść w jeden dzień. A mi się znów pacman włączył zaraz będę jeść pierożki gyoza 😂😂😂😂 kilogram na plusie jestem przez 10 dni bo mi wróciło ssanie na jedzenie 🤪i w końcu coś zjadam 😆

Na wszystko po trochu, ogólnie to mam mega apetyt i mimo, że mnie dziś mdli to i tak ciągle jem, a o dziwo waga stoi w miejscu, a nawet trochę spadła 😄

reklama
Przypomniało mi się, że podobno progesteron wypłukuje sól z organizmu i bardziej chce się jeść słone :D ale dzisiaj jadłam calzone i zupełnie mi nie podeszło :D

Do góry