reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Myślę że ci zrobi USG, zwłaszcza jak powiesz, że się martwisz po poprzedniej ciąży, nie jestem pewna, ale ty chyba masz takiego swojego zaufanego lekarza, nie?
Tak, chodzę do niego od prawie 3 lat. Mój wcześniejszy niestety już w moim mieście nie przyjmuje.

Ja jakiś super zachcianek też nie mam ,ale jednak co chwilę myślę o czymś mięsnym 😅 a staram się jeść poprostu w miarę regularnie , owoce ,warzywa i tak zwyczajnie . Narazie jak patrzyłam to moja waga poszła o 1 kg do góry . Ale powiem wam że lekki brzuszek mi się zrobił na dole , tylko nie wiem czy to kwestia jedzenia czy jakiś wzdęć 😅 ale jestem dość szczupła bo ważę 52 teraz to może dlatego szybciej widać brzuch ? 🤔
Może być szybciej i możesz dość dużo przytyć w ciąży, są takie kalkulatory na necie które to liczą, ale ogólnie kobiety bardziej puszyste mogą przytyć nawet tylko parę kilo i jest ok, a bardzo szczupłe nawet i 20 i też jest ok :)

Może być szybciej i możesz dość dużo przytyć w ciąży, są takie kalkulatory na necie które to liczą, ale ogólnie kobiety bardziej puszyste mogą przytyć nawet tylko parę kilo i jest ok, a bardzo szczupłe nawet i 20 i też jest ok :)
nie strasz mnie kobieto , jak przytyje 20 kg przy moim wzroście to będę się toczyć 😅

A reszta mam, co jecie ? Na co macie ochotę ?
Jakie są główne składniki Waszej diety teraz ?
Ja tak pilnuje tego co jem i liczę kalorie żeby nie przytyc i nie mieć tej cukrzycy i zjadłam kolację o 19 to o 2 w nocy się obudziłam i tak mnie brzuch z głodu bolal, że musiałam iść wypić skyr 😂 co mi się nigdy w życiu nie zdarzylo

Jeju dziewczyny ja tak ciągle czytam o tych waszych rosnących maluchach, serduszkach a sama jeszcze dwaaaa tygodnie czekam🤦 Ale super, cieszę się, że u Was jest wszystko dobrze ❤️
Tymczasem ja na diecie, od 1,5 tygodnia nie włożyłam do paszczy nic słodkiego i niezdrowego, chodzę na spacery jak po**bana😂 moim największym przewinieniem był waniliowy skyr i co, na wadze co chwila minimalnie więcej 😡 a nie mogę przytyć bo już ważę dużo
Kochana, łączę się z Tobą w niecierpliwości, u mnie do 5 marca jeszcze 2,5 tygodnia i już tak bym chciała zobaczyć Małego kosmitę, usłyszeć serduszko 😍🫠
Zdziwiłaś mnie z tymi kabanosami, bo też jadłam i normalnie jadłam w 1 ciąży 🫣
Myślę, że aktualnie na świecie jedzenie jest takie syfiaste,że można przyczepić się do większości rzeczy, przecież pszenica wprowadzą stan zapalny w organizmie, cukier jest we wszystkim i nas zabiją, sil to kolejny killer... cóż, podchodzę zdroworozsądkowo do tematu, choć staram się nie przeginać. Ale w poprzednich ciążach od wielkiego dzwonu zjadałam surowe sushi, kawałeczek camemberta, a dwa dni temu naszło mnie na wedzona makrele i zjadłam cała na raz!!! Nie było mowy,żeby odpuścimy.Czy syfz. Mąka albo tłusta pizza jest grzechem? Większość powie ,że nie jak to Twoja zachcianka. Wiadomo, bakterie to bakterie, trzeba uważać.. dziś walentynkowe sushi z przyjaciółmi, jeszcze nie doskwierają mi miłości i spadek formy więc szaleję ale surowego łososia zamieniam.na pieczonego. Choć pewnie jeden kawałeczek surowego zjemm..

Nie ma reguły, ja w pierwszej ciąży przytyłam 4kg a córka ważyła 3,5 plus wody, łożysko itp
Ile???? Chyle czoła i ukłony po Pas.. nie wiem jak to zrobić i już wiem,że znów będę kwadratowa..
Pierwsza ciąża 25 kg, druga ciąża 22 kg i byłam z siebie dumna, ostatnia ciąża...po 30+ przestałam sie ważyć hahaha

reklama
Do góry