reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

jestem z zacnego rocznika 87🧐, tyle. że w sumie chciałabym mieć ze 3 dzieci, ale nie wiem czy zdążę 😁
Na pierwsze czekaliśmy 3 lata, były 2 wczesne poronienia...teraz już mam inne podejście i mniejsze parcie: co ma być to będzie, no i jestem wdzięczna, że już choć raz zostałam mamą 😍
A to ja '93, ale też już ciąża geriatryczna 🤣 chociaż teraz bardziej standardem jest ciąża po 30 niż przed 25, a jak się czułaś w poprzedniej? Miałaś jakieś komplikacje, czy było w miarę ok?

reklama
Przepraszam... Ale smiechłam 🙈
Sama jestem 93'
A po 40 jak ciążę są nazywane?
Ale ja tego nie wymyśliłam, usłyszałam takie stwierdzenie w poprzedniej ciąży 😁 a to i tak ładne określenie, bo dawniej się mówiło "stara pierwiastka" 🤣 i to było oficjalne określenie medyczne stosowane przez lekarzy 🤣

Cześć dziewczyny. Wczoraj wysikane 2 kreski, dziś beta 250 i progesteron 55,7. To moja 4 ciąża. Mam 2 dzieci z bezproblemowych ciąż i Aniołka z 2023 roku. Mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze i zostanę z Wami do szczęśliwego porodu. Mój termin z om to 13 październik ☺️

Ale ja tego nie wymyśliłam, usłyszałam takie stwierdzenie w poprzedniej ciąży 😁 a to i tak ładne określenie, bo dawniej się mówiło "stara pierwiastka" 🤣 i to było oficjalne określenie medyczne stosowane przez lekarzy 🤣
No to ten ktoś ma nieźle z głową. 😅
Ciaza geriatryczna jest powyżej 35. Ale teraz jak rozmawiałam z pielęgniarka to ich uczą że po 40 bardziej jest ciąża geriatryczna niż po 35. Po 35 wola nazywać że jest to ciaza wysokiego ryzyka. :)

Cześć dziewczyny. Wczoraj wysikane 2 kreski, dziś beta 250 i progesteron 55,7. To moja 4 ciąża. Mam 2 dzieci z bezproblemowych ciąż i Aniołka z 2023 roku. Mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze i zostanę z Wami do szczęśliwego porodu. Mój termin z om to 13 październik ☺️
pięknie , progesteron naturalny dobrze pamiętam ? 🥰

reklama
na kiedy umawiasz wizytę ? ☺️

Do góry